Pimpa min hylla med film

Pimpa min hylla med film

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................

Pimpa min hylla med film
är en sub-blogg till Pimpa min hylla.se och här kör vi samma koncept fast koncentrerar oss på rörliga bilder i stället.
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin@pimpaminhylla.se & Rebecca@pimpaminhylla.se

Then She Found Me

VuxenSkapad av Malin 27 jul, 2009 20:24

Med den biologiska klockan högt tickande gifter sig April Epner (Helen Hunt) med Ben Green (Matthew Broderick) i akt och mening att fort som sjutton få barn. Valet av make kanske inte var det allra bästa – han verkar mest längta efter att bo hos mamma och fortsätta vara lätt oansvarig och omhändertagen. Han lämnar henne också efter ca 1 år och där står April med sin tickande klocka. Aprils mor, som är mycket sjuk, tycker att det inte är så mycket att tjafsa om – man kan ju adoptera. Men April är fixerad vid tanken på ett biologiskt barn trots att hon själv är adopterad. I samma veva blir April kontaktad av sin biologiska mor, den milt sagt originella Bernice Graves (Bette Midler). Som om inte detta räckte stöter April på Frank, förälder till två barn på den skola April arbetar på, som hon blir förälskad i. Dessutom visar det sig Bens och Aprils allra sista kuttrasju i sänghalmen resulterat i, just det, att April är med barn.

Det här är ingen märkvärdig film egentligen. Men jag är rätt förtjust i sådan här filmer som på något sätt pekar på vardagens, och livets, vansinne. Det jag verkligen gillar är att hjältinnan tillåts vara lätt förgrämd, inte särdeles piffig och rätt vanlig. Hon är helt enkelt medelålders och det syns. Om Bette Midlers skådespelartalang kan jag tycka att den är tämligen begränsad men just den här typen av roller passar henne. Matthew Broderick är inte någon hunk heller precis men ge mig Mr Darc….fe’låt, Colin Firth och hjärtat börjar klappa. Filmen är väl värd att se en kväll när man känner för en smårolig film.

  • Kommentarer(3)//film.pimpaminhylla.se/#post13