Pimpa min hylla med film

Pimpa min hylla med film

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................

Pimpa min hylla med film
är en sub-blogg till Pimpa min hylla.se och här kör vi samma koncept fast koncentrerar oss på rörliga bilder i stället.
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin@pimpaminhylla.se & Rebecca@pimpaminhylla.se

The Curious Case of Benjamin Button

VuxenSkapad av Rebecca 14 aug, 2009 21:56
VAD FÅR EN FILM HETA EGENTLIGEN?
______________________________________________

I dag såg jag filmen The Curious Case of Benjamin Button Med Brad Pitt och Cate Blanchett i huvudrollerna. Efteråt diskuterade jag filmen med en god vän. Han gillade den inte alls och jag var väl inte överväldigad direkt. Filmen är inte dålig direkt och jag gillade budskapet som jag ansåg mig ha fått mig till livs - varje människa har ansvar för sitt liv och att göra det bästa av det och det finns inga ursäkter eller undanflykter. Oavsett vem vi är eller vad vi är så börjar och slutar våra liv på samma sätt. Till och med om vi åldras baklänges...

Måla mig överraskad!
F. Scott Fitzgerald är författaren bakom novellen som har gett namn på filmen. Efter samtalet med min vän så blev jag nyfiken och kollade upp det hela. Det visar sig att novellen och filmen har mycket lite med varandra att göra. Namnet, och ursprungshistorien om att åldras baklänges, är i princip det enda som överensstämmer mellan de två versionerna.

Nu har jag tankat ner orginalet som ljudbok och ska lyssna på den så snart jag kan. Men frågan kvarstår - vad får en film heta? Var slutar adaptioner och övergår i ren stöld och surfandet på andras framgång och etablerade namn tar vid?

(Rebecca)

  • Kommentarer(2)//film.pimpaminhylla.se/#post17