Pimpa min hylla med film

Pimpa min hylla med film

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................

Pimpa min hylla med film
är en sub-blogg till Pimpa min hylla.se och här kör vi samma koncept fast koncentrerar oss på rörliga bilder i stället.
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin@pimpaminhylla.se & Rebecca@pimpaminhylla.se

Hamlet 2

VuxenSkapad av Rebecca 19 okt, 2009 20:15
eller OKEJ, JAG HAR DÅLIG HUMOR!
[******]
_________________________________________________________________

I landet där de fria och modiga bor bestämmer marknaden vad som är bra film.
I landet där de fria och modiga bor är det mest nyskapande och radikala man kan producera en uppföljare på en uppföljare som är en uppföljare på en kassasuccé. Terminator 4, Scream 2 och 3, Ensam hemma 666 etc.Så vad ska Dana Marschz göra när de hotar att lägga ner dramaundervisningen på skolan där han jobbar som just dramalärare? Han bestämmer sig för ett djärvt och vågat drag - han sätter upp Hamlet 2. För att fritt citera Dana Marschz fru: "Doesn't everybody die in the first one?"

Men Dana är en man som brinner för konsten och han vägrar ge upp. Hamlet 2 blir verklighet och vilken verklighet sen! Sällan har världen skådat en High School Musical som denna.Okej, jag vet att jag har dålig humor. Och okej, jag vet att folk påpekar att jag skrattar högt åt mycket. Men Hamlet 2 var rolig och jag skrattade högt för det gick inte att göra något annat. Som parodi på High Schoolfilmer är den mer sofistikerad och bitsk än de brukar vara. Skämten är, låt gå för att en hel del är Helan- och Halvanskämt, underfundiga och rätt intellektuella. Filmen är emellanåt rätt förutsägbar, men det är en del av konceptet, och ibland får man sig riktiga överraskningar till livs.

Hamlet 2 är en söt och väldigt rolig liten film som inte bara underhåller utan faktiskt ger både en och två små tankar om livet. Visserligen är de tankarna rätt surrealistiska men vad spelar det för roll när vi lever i en surrealistisk värld?Enligt rykten ska det inte vara helt osant att den brittiska kostymfilmen The Madness of King George, som bygger på en pjäs som bär titeln The Madness of King George III, fick tituleras om - man strök kungens sifferbeteckning - för man trodde att lanseringen av filmen i USA annars skulle misslyckas. Vem skulle vilja se 3:an när man inte sett 1:an och 2:an? Så sequelskadad är alltså "världen"...

(Rebecca)

  • Kommentarer(1)//film.pimpaminhylla.se/#post23