Pimpa min hylla med film

Pimpa min hylla med film

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................

Pimpa min hylla med film
är en sub-blogg till Pimpa min hylla.se och här kör vi samma koncept fast koncentrerar oss på rörliga bilder i stället.
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin@pimpaminhylla.se & Rebecca@pimpaminhylla.se

Filmer man inte bör se klart ens

Allmänt lallandeSkapad av Malin 14 dec, 2009 20:34

Det finns filmer som är så usla att man inte orkar se färdigt dem. Eftersom jag inte lyckas skriva om de filmer jag faktiskt gillar, har i alla fall inte gjort det på flera månader, så kanske jag lyckas med att skriva om filmer för att varna andra från att se dem. Här kommer första varningen:

Evolution med bl a David Duchovny och Julianne Moore

Denna film annonserades som en SF-rulle av SVT. Jabba tänkte sf-älskaren Malin. Så jag höll mig vaken i lördags kväll, istället för att somna i soffan som jag brukar, för att bese denna film.

Filmen började lite konstigt men jag tänkte att regissören kanske hade en dålig dag vid just den delen av filminspelningen. Filmen inleds i vilket fall som helst med att en meteor slår ner någonstans i den amerikanska västern (kommer inte ihåg exakt var), lite vilda västernlanskap så där. Meteoren slår ner just som en konstig brandmannaliknande sak leker rädda docka i brinnande skjul. Några lärare på ett college i närheten får nys om meteoren och åker för att undersöka den. Meteoren visar sig ha med sig en främmande livsform som i laboratoriet visar sig genomgå en häpnadsväckande snabb evolution. Där någonstans började jag förstå att det inte bara varit en dålig dag för regissören utan en hel usel filminspelning. Jag härdade ut ett tag till och fick se encelliga saker bli konstiga maskar och lika underliga växter (i och för sig naturligt i och med att de skulle vara utomjordiska), samt, givetvis, galna amerikanska militärer. Mars attacks är en rolig film. Denna film har inga som helst likheter (som jag hann upptäcka) med den filmen.

Filmen lyckades inte vara rolig, bara outhärdligt uselt spelad med ett manus värdigt mina 8:or som gör film i skolan. Den lurade mig på en härlig sf-film (Battlestar var är du?) och när jag sett ca 30 minuter gav jag slutligen upp. Sen den inte!

Som en extra krydda kan jag återberätta vad hallåan sa nämligen att David Duchovny hade tackat nej till en roll i en av de nya Star Warsfilmerna för att spela in detta. För att citera Vivanne i Pretty Woman: Huuuuuge mistake!

  • Kommentarer(3)//film.pimpaminhylla.se/#post28