Pimpa min hylla med film

Pimpa min hylla med film

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................

Pimpa min hylla med film
är en sub-blogg till Pimpa min hylla.se och här kör vi samma koncept fast koncentrerar oss på rörliga bilder i stället.
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin@pimpaminhylla.se & Rebecca@pimpaminhylla.se

♥ Att älska film ♥

Allmänt lallandeSkapad av Rebecca 04 sep, 2010 19:27


Lördagsfrågan:
Vad har Frank Capra, Brian de Palma, Billy Wilder, James Stewart, Hitchcock, North by Northwest, Claudette Colbert och Michael Jackson gemensamt?

Rätt svar: De är några av de namn på skådespelare, regissörer, filmer och artister som nämndes i en sliten skinnsoffa i studentkorridoren i går.

Att träffa någon som är lika nördig och insnöad som en själv, oberoende av vad det är man är besatt av, är en sån lisa för själen. Visst är debatter och starka argumentationer för olika ståndpunkter roliga, underhållande och utvecklande, men ibland vill man bara få sitta ner en stund och åha och aha sig tillsammans med en likasinnad, förstående individ.

Som när jag påtalar hur fantastisk skådespelare jag tycker James Stewart var och jag genast mötes av ett stjärnögt bifall och filmreferenser som enbart stärker mitt påstående. Eller när M, nyinflyttad i korridoren, med avslöjar sin passion för filmer av Frank Capra - Frank fuckin' Capra FFS! - så kan jag bara sucka nöjt, nämna min egen favorit bland hans filmer och utbyta filmupplevelser. Upptäckter leder till nya upptäckter och tillsammans målar vi en filmens karta där vi kan rita in den gemensamma terrängen och samtidigt fylla i varandras eventuella luckor. Framför mig breder sig ett fantastiskt filmlandskap ut sig där idel gamla vänner som Borta Med Vinden, Citizen Kane, Det Hände En Natt, The Philadelphia Story, Singin' In The Rain med mera ger nostalgikänslor och själslig lycka.

Likaså är det fantastiskt att få sitta ner och prata film, med betoning på film, med en annan människa. Att få möta någon med ett genuint filmintresse. Någon som faktiskt inte bara känner till filmer utan dessutom har sett dem, vet deras kontext och som, även om man inte kan direkt gillar en film, kan se bortom personligt tycke och smak och föra en intelligent konversation om den. Någon som inte ser filmer för att man måste eller bör utan för att man faktiskt vill -vill berika sig själv på filmområdet. Måla mig lycklig och glad helt enkelt!


Hur många av de största filmerna genom filmhistorien har du själv sett?
TCMs lista över de 100 största filmerna
IMDBs lista över de 250 största filmerna


(Rebecca)

  • Kommentarer(1)//film.pimpaminhylla.se/#post34