Pimpa min hylla med film

Pimpa min hylla med film

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................

Pimpa min hylla med film
är en sub-blogg till Pimpa min hylla.se och här kör vi samma koncept fast koncentrerar oss på rörliga bilder i stället.
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin@pimpaminhylla.se & Rebecca@pimpaminhylla.se

Star Wars forever

Allmänt lallandeSkapad av Rebecca 18 aug, 2010 13:27
Där står vi, svetten rinner ner längs ryggraden. Luften är precis stilla och mättad av fukt. Allt är klibbigt. Just den dagen vi städade ur friggeboden. Malin och jag sliter och bär och sorterar. Vad ska säljas, slängas och behållas? På gräsmattan växer högen med gamla sällskapsspel som tjänat ut sitt syfte. Hur många gånger kan man egentligen vinna Vem Vill Bli Miljonär? eller Jeopardy innan de man känner vägrar spela mer med en?
Granne med skottkärra och nykokta kräfter dyker plötsligt upp som ett välbehövligt avbrott. Hon tittar på spelen och noterar Star Wars TP i "spara"-högen och fäller kommentaren: "Mina barn höll på med Star Wars när de var små". Där står jag, snart 40 år, och Malin, något äldre, och vi håller fortfarande på med Star Wars. Få spel är så självklara i "spara"-högen om just det spelet. Likaså på filmsidan - bland DVD-filmerna som ska sparas finns det inte ens en nanosekunds tvekan om huruvida jag verkligen behöver spara den. Ja, det måste jag! Självklart! Det är ett axiom.

Jag har dreglat över Han Solo, velat hångla upp Leia i sin Jabba The Hut-outfit, slå Luke Skywalker på käften när han är mesig, ha en egen C-3PO och självfallet... drömmen om en egen lightsaber dör nog aldrig.

Jag tänker vägra bli för gammal för Star Wars av den enkla anledningen att jag inte tror man någonsin kan bli för gammal för någonting. Någon sa "Bara tråkiga människor har tråkigt". Människor utan fantasi och kreativitet växer upp och tror de måste bli vuxna på ett alldeles särskilt sätt - att det finns en formlös nylonklänning med ruggad insida som väntar på en när man blir pensionär. Som om att vara vuxen är något allvarligt som man måste vara strikt seriös med.

Snart är det lördag. Jag tror jag ska övertala pojkvännen att vi stannar i sängen hela dagen, ser på Star Wars och käkar kalaspuffar direkt ur paketet till middag. Länge leve livet!


(Rebecca)

  • Kommentarer(1)

Skapad av Iréne 18 aug, 2010 19:11

:)