Pimpa min hylla med film

Pimpa min hylla med film

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................

Pimpa min hylla med film
är en sub-blogg till Pimpa min hylla.se och här kör vi samma koncept fast koncentrerar oss på rörliga bilder i stället.
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin@pimpaminhylla.se & Rebecca@pimpaminhylla.se

Kostymdrama? Eller vadå?

Allmänt lallandeSkapad av Rebecca 29 mar, 2011 14:28
Okej, jag har grubblat lite. Vet inte hur många gånger jag möts av motargumentet "...men jag gillar inte kostymdrama" när jag vill se någon Jane Austen-film. Visst, jag får respektera att människor har olika smak och att vissa inte kan se storheten i de filmer jag gillar. Och fram tills nu har jag också accepterat det. Meeeeen, så började jag grubbla lite över det hela. Särskilt efter Malins inlägg om Porträtt av en dam och diskussionen som följde på det.

Hur kommer det sig att en del människor som säger sig inte gilla kostymdramor i själva verket ser rätt många såna? Är det egentligen något annat de vänder sig emot än själva kostymerna? Och vad är det i så fall? För de kan väl ändå inte tro att Clint Eastwood klev runt i Hollywood med en matta kastad över axeln på sin fritid? Eller att Heath Ledger och Mel Gibson alltid har hästsvans med sammetsband? De måste väl ändå förstå att det handlar om kostymer?
Hur kommer det sig att en del människor kan se Notting Hill och gilla den men vägrar konsekvent att ens försöka se Stolthet & Fördom?

Några svar har jag inte, men jag tycker tänket är intressant och jag tänker fortsätta tänka kring frågeställningen och plåga min närmsta omgivning med det.

(Rebecca)

______________________________________________________________
Widow McBain på Filmtipset.se

  • Kommentarer(2)

Skapad av Rebecca 29 mar, 2011 21:16

╔════════════════════════════════════════════════════════╗

@Iréne:
Exakt så! Håller med tillfullo.
Har sett nästan alla flimatiseringar av Jane Austens verk och det finns, hör och häpna, några BBC-inspelningar som jag inte direkt har mycket till övers för. Men man kan kanske inte få allt här i livet. :)


╚═══════════════════════════════════════ Rebecca ══════════╝

Skapad av Iréne 29 mar, 2011 19:24

Nu hör ju jag till dem som gillar kostymfilmer (är inte alla filmer kostymfilmer?). Och efter att nyligen ha sett min första Jane Austen-film så vet jag faktiskt inte om jag kategoriserar dem som kostymfilmer. För de är ju bra mycket mer än kostymer. De har en story, vilket en del av de så kallade icke kostymfilmerna saknar. Nu har jag bara två Jane Austin-filmer kvar + varianter av dem jag redan sett :) Tänk att det skulle ta sådan tid innan jag kom till skott.