Pimpa min hylla med recept & mat

Pimpa min hylla med recept & mat

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................
Pimpa min hylla med recept & mat
är en sub-blogg till Pimpa min hylla.se och här kör vi samma koncept fast koncentrerar oss på sånt som går att äta.
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin@pimpaminhylla.se & Rebecca@pimpaminhylla.se

Tre amigos - tre viner

DryckerSkapad av Rebecca 13 apr, 2011 03:25
MED BEGYNNANDE ALKOHOLISM...
__________________________________________________________________

Enda sen barnsben har jag velat vara rebell. På skolans roliga timme fick jag vara Chewbacca när vi gjorde en uppsättning av Stjärnornas Krig. Regissören, tillika Luke SkyWalker, ansåg att Tess passade bättre som prinsessan Leia för hon hade långt hår som kunde flätas och rullas upp som kanelbullar över öronen. Nåja, jag slapp i alla fall vara Darth Vader.

I dag sträcker sig väl mitt rebelliska sinne till att svära framför Uppdrag Granskning. Nu har jag dock hittat ett nytt sätt. Pimpla rödvin. Det är ganska idealiskt. Det är gott, man blir lätt berusad eller mer berusad om man så vill och jag vet aldrig om det kommer ge mig migrän eller inte. Lite rysk roulett över det hela.

Generellt sett kan jag skylla allt på en klasskamrat, G, och min PV. Förr i tiden drack jag rödtjut då och då men insåg snart att min passion för Rioja-viner fick tråkiga konsekvenser. Rent ut sagt übertråkiga konsekvenser. Migrän är verkligen inte roligt. Så jag la mina vinpimplar-ambitioner på hyllan.

Sen kom Umbala in i mitt liv. Hur gick det till egentligen kanske vän av ordning frågar. Ja, G och PV, hur gick det till? Va?? Ja, okej, jag är en vuxen människa så jag får väl stå för mina handlingar och ta eventuella konsekvenser av dem. Dålig rebell annars...

Det är tre BiB som har introducerats i mitt liv på sista tiden.
UMBALA
Den fruktiga och mycket lättdruckna skönheten från Sydafrika. Med sina 154:- för en BiB kvalar hon in, enligt någon på området kunnig människa i min närhet, som 2:a på alkotoppen. Det vill säga att hon ger bra med alkohol för pengarna. Nu är det inte alltid fyllan man vill åt och Umbala är faktiskt ett ganska gott all-around-vin.

PENFOLDS RAWSON'S RETREAT

PVn tyckte det var dags att utöka sortementet något och helt i blindo provade vi Rawson's. Det var en glad överraskning. Något dyrare med sina 259:- men den något bättre smaken gjorde det hela värt det. Vi pratar fortfarande ett fruktigt vin, men från Austrailen den här gången. Likaledes lättdrucket och vi har druckit det till så väl festmiddagar som vardagskotletten. Funkar fina fisken.
SOMEZIN
Vi håller oss envetet fast vi de fruktiga vinerna men har förflyttat oss till det soliga Kalifornien där vi hittar Somezin. PVn blev aningens bekymrad över om det kunde klassas som fjortisvin med tanke på hur lättdrucket det var, men för 215:- för en BiB så kunde jag lugna honom. Vägen till Aurora är lång! Trots att vinet är lätt och otroligt fruktigt så är det också väldigt smakrikt. Passar som ett sippvin och jag kan tänka mig att ett glas i sommar, när grillen är på, kommer sitta som ett smäck.

Nej nu är det dags att tjacka mer migränmedicin. Tack för mig!


(Rebecca)

Mitt eget Karthago: För övrigt anser jag att Systembolaget inte ska säljas ut!!

  • Kommentarer(2)//mat.pimpaminhylla.se/#post4