Pimpa min hylla med recept & mat

Pimpa min hylla med recept & mat

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................
Pimpa min hylla med recept & mat
är en sub-blogg till Pimpa min hylla.se och här kör vi samma koncept fast koncentrerar oss på sånt som går att äta.
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin@pimpaminhylla.se & Rebecca@pimpaminhylla.se

The mother of all chokladglass

DesserterSkapad av Rebecca 22 jul, 2013 19:45


CHOKLADGLASS MED MASCARPONE
_____________________________________


Efter inköpet av glassmaskinen har vi provat en mängd olika glassrecept, men PVn har aldrig blivit riktigt nöjd. Sen provade vi receptet som följer och nu ler han bara saligt när vi äter glass.

Jag vet att vi borde tagit snygga bilder på de fina uppläggningarna med glasskulor och jordgubbar och sånt. Problemet är att när vi käkat glassen har vi inte ens tänkt så långt. I stället tog jag en bild som jag tycker talar sitt tydliga språk - en nästan tom glassbunke!

Det här behöver du:

250 g mascarpone
2 ägg
2 dl socker (gärna ljust muskovado)
en knivsudd vaniljpulver
2,5 dl vispgrädde
2 tsk kakao
150 g mörk choklad (själva använde vi blockchoklad och det funkade bra)

Så här gör du:

Vispa ägg, socker och vaniljpulver pösigt och fluffigt.
Blanda ner osten i äggröran och rör om så det blir en skön smet.
Vispa grädden med kakaon tills den blir tjock men inte helt fast.
Vispa inte för länge!
Smält chokladen hur du vill. Jag kör den i micron och det funkar bra.
Blanda hälften av grädden i den smälta chokladen och rör om tills det blandat sig. Rör sen ner chokladsmeten i den resterande grädden.
Häll i chokladgrädden i äggsmeten och rör om tills allt blandat sig fint.
Häll smeten i din glassmaskin och kör tills den är i princip klar och efterfrys så mycket som du tycker det behövs. Glassen ska gå bra att frysa även utan glassmaskin även om vi inte provade det.

Vill man lyxa till det lite mer kan man röra ner ca 100 g riven choklad också innan man fryser in glassen.

Tänk på att glassen behöver tina lite innan du serverar den om den stått i frysen länge. Ta ut den i tid! :)

Bara att prova hemma. Garanterat gott och garanterat fullt av kalorier och garanterat vem bryr sig?! :)

(Rebecca)

  • Kommentarer(0)//mat.pimpaminhylla.se/#post7