Pimpa min hylla med recept & mat

Pimpa min hylla med recept & mat

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................
Pimpa min hylla med recept & mat
är en sub-blogg till Pimpa min hylla.se och här kör vi samma koncept fast koncentrerar oss på sånt som går att äta.
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin@pimpaminhylla.se & Rebecca@pimpaminhylla.se

The mother of all chokladglass

DesserterSkapad av Rebecca 22 jul, 2013 19:45


CHOKLADGLASS MED MASCARPONE
_____________________________________


Efter inköpet av glassmaskinen har vi provat en mängd olika glassrecept, men PVn har aldrig blivit riktigt nöjd. Sen provade vi receptet som följer och nu ler han bara saligt när vi äter glass.

Jag vet att vi borde tagit snygga bilder på de fina uppläggningarna med glasskulor och jordgubbar och sånt. Problemet är att när vi käkat glassen har vi inte ens tänkt så långt. I stället tog jag en bild som jag tycker talar sitt tydliga språk - en nästan tom glassbunke!

Det här behöver du:

250 g mascarpone
2 ägg
2 dl socker (gärna ljust muskovado)
en knivsudd vaniljpulver
2,5 dl vispgrädde
2 tsk kakao
150 g mörk choklad (själva använde vi blockchoklad och det funkade bra)

Så här gör du:

Vispa ägg, socker och vaniljpulver pösigt och fluffigt.
Blanda ner osten i äggröran och rör om så det blir en skön smet.
Vispa grädden med kakaon tills den blir tjock men inte helt fast.
Vispa inte för länge!
Smält chokladen hur du vill. Jag kör den i micron och det funkar bra.
Blanda hälften av grädden i den smälta chokladen och rör om tills det blandat sig. Rör sen ner chokladsmeten i den resterande grädden.
Häll i chokladgrädden i äggsmeten och rör om tills allt blandat sig fint.
Häll smeten i din glassmaskin och kör tills den är i princip klar och efterfrys så mycket som du tycker det behövs. Glassen ska gå bra att frysa även utan glassmaskin även om vi inte provade det.

Vill man lyxa till det lite mer kan man röra ner ca 100 g riven choklad också innan man fryser in glassen.

Tänk på att glassen behöver tina lite innan du serverar den om den stått i frysen länge. Ta ut den i tid! :)

Bara att prova hemma. Garanterat gott och garanterat fullt av kalorier och garanterat vem bryr sig?! :)

(Rebecca)

  • Kommentarer(0)//mat.pimpaminhylla.se/#post7

Goda små "bakelser"

BakatSkapad av Rebecca 05 maj, 2013 11:59



GODA SMÅ SAKER
______________________________
ca 50 st

500 g mandelmassa
4 ägg
2-3 msk koncentrerad apelsinjuice
0,5-1 dl ljust muskovadsocker
1 tsk salt
ev. 25 g smör
ev. 150 g mörk blockchoklad
ev. 1 dl grädde
ev. garnering

Riv mandelmassan på grova sidan av rivjärnet.
Separera äggen - äggulorna i mandelmassan och äggvitorna i en skål.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum tillsammans med saltet. Tillsätt sockret och vispa marängsmeten glansig.
Vispa mandelsmassan, äggulor och apelsinjuice och vänd sedan försiktigt ner äggvitorna i smeten.
Fördela smeten i pappformar.
Grädda tills de fått fin färg, ca 10-12 min.
Låt dem svalna.

Gör någon glasyr och ha på. Själv hade jag en chokladtryffelglasyr som är enkel att göra. Värm grädden och låt smöret smälta i det utan att det kokar. Bryt ner chokladen i och rör tills chokladen är smält - helst utan att pannan står på värmen alls. Låt glasyren svalna lite innan den fördelas över kakorna.

Själv hade jag på lite guld- och silverkulor för festlighetsfaktor, men helt ärligt smakade de bäst utan strösslet.

Kakorna är goda som de är, men de kan verkligen serveras med lite lättvispad grädde, lättvispad creme fraiche eller varför inte Martins hemmagjorda körsbärsglass med med hemmagjord chokladsås. :)

I vilket fall som helst - superlätta att göra och smakar väldigt gott!

  • Kommentarer(0)//mat.pimpaminhylla.se/#post6

Tre amigos - tre viner

DryckerSkapad av Rebecca 13 apr, 2011 03:25
MED BEGYNNANDE ALKOHOLISM...
__________________________________________________________________

Enda sen barnsben har jag velat vara rebell. På skolans roliga timme fick jag vara Chewbacca när vi gjorde en uppsättning av Stjärnornas Krig. Regissören, tillika Luke SkyWalker, ansåg att Tess passade bättre som prinsessan Leia för hon hade långt hår som kunde flätas och rullas upp som kanelbullar över öronen. Nåja, jag slapp i alla fall vara Darth Vader.

I dag sträcker sig väl mitt rebelliska sinne till att svära framför Uppdrag Granskning. Nu har jag dock hittat ett nytt sätt. Pimpla rödvin. Det är ganska idealiskt. Det är gott, man blir lätt berusad eller mer berusad om man så vill och jag vet aldrig om det kommer ge mig migrän eller inte. Lite rysk roulett över det hela.

Generellt sett kan jag skylla allt på en klasskamrat, G, och min PV. Förr i tiden drack jag rödtjut då och då men insåg snart att min passion för Rioja-viner fick tråkiga konsekvenser. Rent ut sagt übertråkiga konsekvenser. Migrän är verkligen inte roligt. Så jag la mina vinpimplar-ambitioner på hyllan.

Sen kom Umbala in i mitt liv. Hur gick det till egentligen kanske vän av ordning frågar. Ja, G och PV, hur gick det till? Va?? Ja, okej, jag är en vuxen människa så jag får väl stå för mina handlingar och ta eventuella konsekvenser av dem. Dålig rebell annars...

Det är tre BiB som har introducerats i mitt liv på sista tiden.




UMBALA
Den fruktiga och mycket lättdruckna skönheten från Sydafrika. Med sina 154:- för en BiB kvalar hon in, enligt någon på området kunnig människa i min närhet, som 2:a på alkotoppen. Det vill säga att hon ger bra med alkohol för pengarna. Nu är det inte alltid fyllan man vill åt och Umbala är faktiskt ett ganska gott all-around-vin.





PENFOLDS RAWSON'S RETREAT

PVn tyckte det var dags att utöka sortementet något och helt i blindo provade vi Rawson's. Det var en glad överraskning. Något dyrare med sina 259:- men den något bättre smaken gjorde det hela värt det. Vi pratar fortfarande ett fruktigt vin, men från Austrailen den här gången. Likaledes lättdrucket och vi har druckit det till så väl festmiddagar som vardagskotletten. Funkar fina fisken.




SOMEZIN
Vi håller oss envetet fast vi de fruktiga vinerna men har förflyttat oss till det soliga Kalifornien där vi hittar Somezin. PVn blev aningens bekymrad över om det kunde klassas som fjortisvin med tanke på hur lättdrucket det var, men för 215:- för en BiB så kunde jag lugna honom. Vägen till Aurora är lång! Trots att vinet är lätt och otroligt fruktigt så är det också väldigt smakrikt. Passar som ett sippvin och jag kan tänka mig att ett glas i sommar, när grillen är på, kommer sitta som ett smäck.

Nej nu är det dags att tjacka mer migränmedicin. Tack för mig!


(Rebecca)

Mitt eget Karthago: För övrigt anser jag att Systembolaget inte ska säljas ut!!

  • Kommentarer(2)//mat.pimpaminhylla.se/#post4

Chocolate Chip Chunk Cookies

BakatSkapad av Rebecca 14 nov, 2010 04:16
DE BÄSTA KAKORNA JUST NU
_________________________________________________________

PVn var på bakhumör och det här blev resultatet.
De är knapriga. De är sega, De är sprängfyllda av choklad och nötter. De smakar gudomligt ihop med mjölk. Prova själv!




Ingredienser:
235 g mjöl
½ tsk bakpulver
100 g socker
150 g muskovadosocker
150 g + 50 g smör
1 ägg
1 äggula
2 tsk vaniljextrakt
3,5 dl hackad, fin, mörk choklad
1 dl hackade nötter
ca ½ dl chokladnibs



Gör så här:

1. Blanda mjöl och bakpulver tillsammans.

2. Smält 150 g av smöret tills det blir brunt i en panna. Ta av det från värmen och rör ner resterande 50 g smör.

3. Blanda socker och muskovadsocker i en skål. Häll i smöret, ägget och äggulan. Rör ner vaniljextraktet.

4. Rör sockersmeten i ca 30 sek och låt den sedan vila i 3 min. Upprepa den proceduren tre gånger tills smeten är helt slät och sockret är helt löst.

5. Rör ner mjölblandningen snabbt och med lätt hand.

6. Blanda ner chokladen, nötterna och nibsen.

7. Klicka ut kaksmeten i stora runda bollar på två plåtar som täckts med bakplåtspapper. Åtta kakor på varje plåt.

8. Grädda en plåt i taget. Grädda kakorna i 200 grader i 5 min och vänd på plåten. Grädda i ca 5-7 min. till. Kakorna ska vara puffiga och degiga i mitten medan kanterna ska börja torka till och ta form.

9. Låt kakorna svalna helt på ett galler innan du frestas att äta dem. Chokladen i kakorna ska få tid på sig att svalna och stelna. :)

10. Ät med kall mjölk och känn hur lyckan sprider sig i kroppen. :)


(Rebecca)

  • Kommentarer(0)//mat.pimpaminhylla.se/#post1