Pimpa min hylla med recept & mat

Pimpa min hylla med recept & mat

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................
Pimpa min hylla med recept & mat
är en sub-blogg till Pimpa min hylla.se och här kör vi samma koncept fast koncentrerar oss på sånt som går att äta.
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin@pimpaminhylla.se & Rebecca@pimpaminhylla.se

Chocolate Chip Chunk Cookies

BakatSkapad av Rebecca 14 nov, 2010 04:16
DE BÄSTA KAKORNA JUST NU
_________________________________________________________

PVn var på bakhumör och det här blev resultatet.
De är knapriga. De är sega, De är sprängfyllda av choklad och nötter. De smakar gudomligt ihop med mjölk. Prova själv!




Ingredienser:
235 g mjöl
½ tsk bakpulver
100 g socker
150 g muskovadosocker
150 g + 50 g smör
1 ägg
1 äggula
2 tsk vaniljextrakt
3,5 dl hackad, fin, mörk choklad
1 dl hackade nötter
ca ½ dl chokladnibs



Gör så här:

1. Blanda mjöl och bakpulver tillsammans.

2. Smält 150 g av smöret tills det blir brunt i en panna. Ta av det från värmen och rör ner resterande 50 g smör.

3. Blanda socker och muskovadsocker i en skål. Häll i smöret, ägget och äggulan. Rör ner vaniljextraktet.

4. Rör sockersmeten i ca 30 sek och låt den sedan vila i 3 min. Upprepa den proceduren tre gånger tills smeten är helt slät och sockret är helt löst.

5. Rör ner mjölblandningen snabbt och med lätt hand.

6. Blanda ner chokladen, nötterna och nibsen.

7. Klicka ut kaksmeten i stora runda bollar på två plåtar som täckts med bakplåtspapper. Åtta kakor på varje plåt.

8. Grädda en plåt i taget. Grädda kakorna i 200 grader i 5 min och vänd på plåten. Grädda i ca 5-7 min. till. Kakorna ska vara puffiga och degiga i mitten medan kanterna ska börja torka till och ta form.

9. Låt kakorna svalna helt på ett galler innan du frestas att äta dem. Chokladen i kakorna ska få tid på sig att svalna och stelna. :)

10. Ät med kall mjölk och känn hur lyckan sprider sig i kroppen. :)


(Rebecca)

  • Kommentarer(0)