Pimpa min hylla med musik

Pimpa min hylla med musik

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................
Pimpa min hylla med musik
är en sub-blogg till Pimpa min hylla.se och här kör vi samma koncept som på huvudsidan, fast koncentrerar oss på skrammel och bröl i stället.
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin @pimpaminhylla.se & Rebecca @pimpaminhylla.se

Sajtpuffen - Spotify

Pimpa min hylla med musikSkapad av Rebecca 28 jul, 2009 13:40
VILL DU HA SPOTIFY MED? I DAG ÄR DIN LYCKODAG!
_______________________________________________________I dag kommer jag uppdatera Sajtpuffen med en länk till Spotify. Jag var länge skeptisk till det. Särskilt efter att ha testat en betaversion av Chilirec där man med enkla knapptryck kunde få ner låtarna direkt på hårddisken. Eftersom Spoitify mer är en avancerad radiostation så kändes det beiget i jämförelse.

Nu har jag dock ändrat mig! :) Jag tycker det är väldigt roligt att hitta ny musik via spellistor, tips och länkar vidare. Kanske är jag en insnönade individ, men timmarna kan försvinna när jag sitter på Spotify och pular med musiken - lyssnar och njuter!

Det är bara två saker som är irriterande med Spotify. Det första är att det saknas en del band och låtar. Efter ett tag blir man bortskämd av urvalet och då känns det frustrerande när man inte kan hitta just den där sången av just den där artisten. Jag hoppas dock att skaparna bakom Spotify löser det här med tiden. Det andra är reklamen! Den är inte helt uskiljningslös utan handlar om Spotify eller musik eller liknande tjänster, men när man har hört Daniel Lindkvist köa sin promo för sin senaste platta för hundrade gången är det lätt att tappa humöret. Det är anledningen till att jag i dag är betalande medlem...

Det, i sin tur, innebär att jag kan bjuda in andra till Spotify. Tillhör du skaran "utomstående" men vill in? Skicka ett mail till mig så kanske jag bjuder in just dig. :)
Var där eller var fyrkantig!

(Rebecca - mailadress hittar du till höger på sidan --> )


  • Kommentarer(0)//musik.pimpaminhylla.se/#post20

Sajtpuffen, juli

Pimpa min hylla med musikSkapad av Rebecca 13 jul, 2009 15:48
ALLMUSIC : ett musikaliskt paradis
_______________________________________Jag gillar verkligen sajten Allmusic. Den är en guldgruva för att få tag på information om artister och musik. Kan man lita på den? Nej, självfallet inte som med så mycket annat här i livet, men det hindrar inte att den ändå är en bra källa att ösa ur.

Särskilt gillar jag att använda sajten för att artistsurfa:

1.Jag hittar en artist, t ex Ween som är nämnd tidigare här i bloggen.

2. På deras profilsida letar jag reda på avdelningen för Similar Artists (och/eller influenced by, followers och see also).

3. I den listan väljer jag ut ett band eller artist som jag inte hört talas om förut och som har ett coolt namn, t ex Goodnight Monsters

4. Går till deras profilsida, läser lite om dem medan jag lyssnar på några låtar på Spotify eller youtube. Gillar jag det hör så antecknas det för framtida införskaffande.
Sedan väljer jag ett nytt band eller artist på Goodnight Monsters sida och surfar vidare...

I dag blev listorna som följer:

Ween --> Goodnight Monsters --> Cheeky Monkey --> Francis MacDonald

Ween --> Eddie Spaghetti --> Deadstring Brothers --> Old 97's --> Roger Clyne & the Peacemakers --> Whiskeytown --> The Damnwells --> I Love Math --> Exebelle & The Rusted Cavalcade --> MotionPictureDemise --> Yours for Mine --> Saints Never Surrender

Musik från listorna hittar bland annat på Spotify: Dagens Allmusic-surf

(Rebecca)

  • Kommentarer(0)//musik.pimpaminhylla.se/#post15