Pimpa min hylla med musik

Pimpa min hylla med musik

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................
Pimpa min hylla med musik
är en sub-blogg till Pimpa min hylla.se och här kör vi samma koncept som på huvudsidan, fast koncentrerar oss på skrammel och bröl i stället.
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin @pimpaminhylla.se & Rebecca @pimpaminhylla.se

Arvika igen [2010]

FestivalerSkapad av Rebecca 21 apr, 2010 22:51


Jaha, då var det dags igen. Jag försökte övertala Iréne att vi skulle ta vår minisemester iväg från hem, hus, barn och man (de två sistnämnda är Irénes bidrag då) till PiP i stället, men se den gick hon inte på så Arvika it is! Har vi samma bra väder som förra året så är jag nog nöjd ändå. Kent kommer ju! :D

Någon mer som är på? De har hångelgaranti i år..... *host, host*


Oh ja!:
Kent
Robyn
IAMX
Corroded
Invasionen
Leæther Strip
Regina Spektor
Volbeat
Teddybears
Universal Poplab
Familjen
Makthaverskan
Amorphis
The Tiny
Yeasayer
Nitzer Ebb
[Ingenting]
Alice In Videoland
Monostrip
Johnossi
Hästpojken

Beror på humör, väder, andra spelningar och om de spelar just den där låten jag gillar:
The Golden Filter
Danger
Name The Pet
Lenka
Simian Mobile Disco
Ou Est Le Swimming Pool
donkeyboy
Shout Out Loud
When Saints Go Machine
Babyshambles

Inte hört direkt men kan vara intressanta ändå:
Dum Dum Girls
Degreaded
Anna von Hausswolff

Nej, nej och åter nej:
Takida
Markus Krunegård(Rebecca)

  • Kommentarer(2)//musik.pimpaminhylla.se/#post55

Fanfare Ciocărlia - Fel band med ändå rätt

FestivalerSkapad av Mats 24 aug, 2009 20:24

Jag behöver nog reda ut vad jag menar med min rubrik. Först lite bakgrund. Mitt under semestern så gick jag in för att kolla min jobbmejl – det var nog en tråkig regning dag när det inte fanns något annat att göra. Där fanns emellertid en kallelse till ett möte i Malmö. Mötet skulle börja en måndag kl 09:00 och då finns ju inget annat att göra än att offra söndagen som resdag (vilket jag hatar oerhört att behöva göra, och strider mot alla mina principer när det gäller arbetstider). Jag gick då in på Malmö stads hemsida för att kolla in om det eventuellt kunde finnas något roligt evenemang som skulle kunna liva upp tillvaron – och se där var visst en festival på gång. Ett av banden som skulle uppträda på söndakvällen var Fanfare Ciocărlia. Aha - tänkte jag, det är ju det band som är med i Emir Kusturicas film "Svart katt, vit katt". Musiken i den filmen är ju en av de saker man minns, så den konserten måste ju definitivt besökas. Det är först nu efteråt som jag inser hur fel jag hade. Fanfare Ciocărlia är INTE med i filmen, utan det är något annat band, som dock spelar samma typ av musik. Vad musikstilen heter är jag lite osäker på, men det brukar för min del inte spela så stor roll, bara det svänger.

Och visst svänger det om Fanfare Ciocărlia. Sättningen består av ett komp med 2 blåsbasar, 2 tenorhorn (tror jag), bastrumma, slagverk. Framför detta finns 3 trumpeter, 2 saxar och ibland en ess-klarinett. Musiken är ekvilibristiskt framförd, och hela konserten framförs helt utan noter eller andra onödigheter (något som imponerar på en musikant som nästan alltid behöver noter). Och det är ”järnet” från första ton till sista. Inga pianissimo. I någon låt drar man ner tempot en aning, men det mesta går i 250-takt.

Efter sista låt går bandet av scen. Ropen på extranummer låter inte vänta på sig, och någonstans backstage drar en ny låt igång. Sedan dyker bandet upp mitt bland publiken och spelar helt akustiskt i ytterligare en halvtimme.

  • Kommentarer(2)//musik.pimpaminhylla.se/#post28

Arvikafestivalen 2009 : IVc

FestivalerSkapad av Rebecca 07 jul, 2009 01:11
LÖRDAG - TREDJE DAGEN PÅ ARVIKAFESTIVALEN 2009

plus:
+ Depeche Mode
+ Röyksopp
+ Fleet Foxes
+ Maud Lindström
+ CasioKids
+ Fever Ray

minus:

- The Mars Volta
- Att logistiken satte käppar i hjulen för att kunna se alla band jag ville se
- Att jag försov mig och missade Aesthetic Perfection

(YT: Spellista för Arvikafestivalen)

___________________________________________________(Det är soligt och vi är rosa, jag och Iréne)FLORENCE VALENTIN [******]
Jag är så förtjust i sån här gladpunk. Det går inte stå still. Det är energi och glädje, men framför allt är det vilja. Florence Valentin är trots det duktiga på det de gör. De spelar tajt och rakt utan allt för mycket krusiduller eller för att det för den skull låter för mycket DIY. Sen vet jag att en del stör sig på deras "pretantiösa" och "patetiska" mellansnack, men jag beundrar band som vågar säga något och vill förmedla något. Band som vill förändra tingens ordning. Om det sen är Florence Valenting, Bad Religion, Bob Hund eller vilka det är så kan jag inte annat än gilla det.
Den uppmärksamma kan till och med se undertecknad i en av arvikaspelningsklippen :P
(Spotify) (YT: Upp på sociala, ner på systemet)
(YT: Arvikaspelning)
(YT: Arvikaspelning)
(I en grässlänt lyssnandes på Anna Ternheim)

ANNA TERNHEIM [*******]
Vi hade en skön och laid back konsertupplevelse i öltältets sluttning i gräset. Solade oss och njöt av musiken från Vintergatan. Ternheims röst och melankoliska låtar i perfekt harmoni och med uppbackning av ett duktigt band borgade för en säker spelning om än något tråkig. Hon spelade en av mina favoritlåtar, Let It Rain, och då är ju allt förlåtet.
(Spotify) (Let It Rain)
(YT: Arvikaspelning)(Flytande B-vitamin för att hålla orken uppe)
FIRST AID KIT / MAUD LINDSTRÖM [********] / [********]
Vi gick först och såg First Aid Kit, ett band jag verkligen gillar. De har en sån skön stämsång, spröda röster och en skönt sound. Söta popdängor som jag smälter för. Tyvärr föll det inte mina compadres i smaken då de ansåg att det var för mycket country över det hela! Vi vandrade i väg bort till Lyran och kollade in Maud Lindström i stället. För att uttrycka det enkelt: Jävlar i min lilla låda vad det var bra då!
Lindström är en relativt nu bekantskap men inte visste jag att hon var så här bra! Det visade sig vara en av festivalens höjdpunkter för mig och jag kommer definitivt ha koll på denna intelligenta och roliga svenska trubadur framöver.
(Spotify FAK / Spotify ML)
(YT: You're Not Coming Home Tonight) (YT: Fröken Normal) (YT: Strategivisa)
(YT: Arvikaspelning)(Nagellack är en bra sak på festivaler - det döljer sorgeränder effektivt)

ELENETTE [******]
Extremt patetisk pretentiöst band som gör poplåtar med texter utan någon egentlig motsvarighet i svenskt musikliv i dag. Bara lyssna på Jag hatar män med textraden "kuken är tung att bära". Just för att de vill något och inte skäms för det gör att jag bara gillar Elenette rakt av. De levererar enkla och sköna synthpop-låtar med fantastiska texter. Kalle Berglunds lätt släpiga och svala sångstil är perfekt för deras musik. Det var en bra konsert.
(Spotify) (YT: Jag hatar män)(Converse i en solig Lyran till Elenette)

FLEET FOXES [*********]
Depeche Mode i alla ära, men för mig var det två spelaningar som stod ut över mängden. Den ena var redan nämnda Röyksopp och den andra var Fleet Foxes. Att det skulle bli något utöver det vanliga förstod jag innan jag kom dit. Jag gillar deras musik väldigt mycket. De spelar någon sorts folkmusik-postrock-americana-inspirerad musik och har jämförts med band som The Shins och Band of Horses. Från den första lugna inledningen var jag såld. Det är svårt att beskriva lyckokänslan inuti när man hör riktigt bra musik, men så var det här. För att citera mig själv: Det var så vackert att det gjorde ont i själen. Tiger Mountain Peasant Song var en höjdpunkt, om det nu går att komma högre?!
(Spotify) (YT: Mykonos) (YT: Tiger Mountain Pesant Song)
(YT: Arvikaspelning)(Jag bara gillade det blå tältet, Apollo, där bland annat Fleet Foxes spelade)


THÅSTRÖM [******]
Thåström hade den grymt otacksamma uppgiften att ha sin spelning efter Fleet Foxes. Det var dömt att misslyckas. Thåström är Thåström och som gammalt Imperiet- och Ebbafans så måste man älska mannen i svart, men för mig lyfte bara konserten bara när han spelade just Imperiet- eller Ebbasånger. Möjligtvis också när han drog till med Fanfanfan och Alla vill till himlen men annars tyckte jag det mest kändes trött. Die Mauer som extranummer var förstås briljant drag.
(Spotify) (YT: Fanfanfan) (YT: Alla vill till himlen)
(YT: Arvikaspelning)(Ny kamera så jag testade en del finesser. Här pressad bild med Thåström)


ENGEL [******]
Egentligen ville jag se D.A.F men då själva scenshowen inte verkade vara just något, då deras musik gör sig bäst att antingen dansa till eller städa till och då mina polare hellre ville se något annat så gick vi till Andromeda i stället och kollade in Engel. Det var ös det! Jag var inte besviken alls. Jag är väldigt förtjust i genren Alternative Metal och Engel var riktigt schyssta. Bra låtar och bra sång. Riktigt röj med andra ord. Supernajs.
(Spotify)
(YT: Arvikaspelning)(Festivalens avslut för mig var KORN som spelade med en lämpligt mörk himmel)

KORN [******]

Korn är inte min kopp te alls, men trots det så var det helt ok. Tung musik som levererades ytterst kompetent. De har ju funnits sedan början på 1990-talet så en del rutin har de väl och de levererar det som de ska.
(Spotify)
(YT: Arvikaspelning)
(YT: Arvikaspelning)(Rebecca)  • Kommentarer(0)//musik.pimpaminhylla.se/#post10

Arvikafestivalen 2009 : IVb

FestivalerSkapad av Rebecca 06 jul, 2009 23:12
FREDAG - ANDRA DAGEN PÅ ARVIKAFESTIVALEN 2009

plus:
+ Depeche Mode
+ Röyksopp
+ Fleet Foxes
+ Maud Lindström
+ CasioKids
+ Fever Ray

minus:

- The Mars Volta
- Att logistiken satte käppar i hjulen för att kunna se alla band jag ville se
- Att jag försov mig och missade Aesthetic Perfection

(YT: Spellista för Arvikafestivalen)

___________________________________________________


(Niklas festivalstol i fall någon inte förstår det...)
LILLASYSTER [*******]
Solen steker och vi placerar oss i skuggan och lyssnar på de skönt tunga rap-metal Lillasyster. Personligen gillar jag dem bättre än LOK. Det känns på något konstigt sätt som om det är så väl mer seriöst samtidigt som det är mindre seriöst. Exakt hur det går till vet jag inte. Jag vet bara att det funkar för mig. Självklart spelar de sin cover på Rihannas Umbrella (jag googlade, Niklas!).
(Spotify) (YT: Umbrella)
(YT: Arvikaspelning)


(Ska man på festival gäller det att vara helt rätt klädd)
WELLE:ERDBALL [******]
Utgångspunkten var en kompis kommentar: "De suger" så förväntningarna var lågt ställda men som Niklas så kärnfullt uttryckte saken så kan inget som liknar italiensk discopop vara bra vilket gjorde att vi valde bort Poni Hoax. Nu var ju det här riktigt festligt! En rejäl scenshow och gammal hederlig synthpop. Inte det bästa jag hört, men jag skulle inte säga att de sög. Framför allt var de underhållande. Till skillnad från många av de mer "seriösa" blipblop-banden så var Welle:Erdball inte minimalistiska, svartklädda och/eller orörliga.
(Spotify) (YT: Ich Bin Aus Plastik)
(YT: Arvikaspelning)
(Eagles of Death Metal - inget trams, bara ösig rock)EAGLES OF DEATH METAL [******]
Vad ska man göra? Gillar man skitig garagerock så gör man trots att jag har svårt för den aningens kvinnoförnedrande manschauvinismen som gärna manifesterar sig i t-shirts med rent ut sagt neandertalska tryck. Men öset i låtarna är det inget fel på alls. Det är rock pure and simple. It's Cherry Cola!
(Spotify) (YT: Cherry Cola)(Bob Hund med deras sköna logga)BOB HUND [*******]
För mig var egentligen Bob Hund bara en paus i öltältet (med perfekt utsikt över Vintergatan) men Bob Hund är ju Bob Hund. Live är de grymma som fan! Det var en perfekt paus för att vila fötterna.
(Spotify) (YT: Nu är det väl revolution på gång!)
(YT: Arvikaspelning)(Fyller magen med lite festivalwok som enligt Niklas var väldigt äcklig)
DE/VISION [******]
Minimalistisk scenografi och två diskret klädda män med total fokus på musiken. Jag tyckte det var lysande. Det är en skön synthpop de levererar. Visserligen kunde man lika gärna ha suttit tillbakalutad i en skön stol och bara blundat och lyssnat för själva scenshowen var ju inte så där överdrivet påkostad eller genomarbetad. Men det spelar egentligen ingen roll. Det är musiken man är där för och den var klart bra!
(Spotify)
(YT: Arvikaspelning)DEPECHE MODE [*******]
Så äntligen äntrar de scenen. Niklas och Iréne har bestämt sig för att sitta i öltältet men jag tänker minsann, min vana inte trogen, stå långt fram. Ca 20 m från scenen blir det. Det är mäktigt! Spelningen börjar lite trevande, men redan på Wrong så går tempot upp aningens för att hetta till ordentligt när de levererar Walking In My Shoes. Sen kommer Enjoy The Silence och I Feel You som fler höjdpunkter och det är trång, svettigt, varmt, knuffigt och bara kärlek! Stripped är en personlig favorit så där är jag helt nöjd, även om Personal Jesus inte går av för hackor heller. Tja, vad ska jag säga - jag är grymt nöjd!
(Spotify) (YT: Enjoy The Silence)
(YT: Arvikaspelning)
(YT: Arvikaspelning)(Ljusshowen i Apollo var otroligt häftig faktiskt även om den började lugnt.)FEVER RAY [*******]
Efter DMs spelning var det bara att rusa upp till mitt älskade Apollo-tält för att se Fever Ray, aka Karin Dreijer. Bortsett från de tre haschtomtarna som med sitt eviga chatter om världskärlek och sitt halvhånglande som gravt störde min upplevesle så var Fever Ray ändå en glad överraskning. Mytisk musik och en ljusshow som var fantastisk. Det var som att befinna sig i ett magiskt tält, en levande saga. Mycket coolt!
(Spotify) (YT: When I Grow Up)
(YT: Arvikaspelning)


(Fever Rays ljusshow fortsätter)
(Apollotältet sett utifrån när Fever Rays show närmarsig slutet)


(Rebecca)

  • Kommentarer(0)//musik.pimpaminhylla.se/#post9

Arvikafestivalen 2009 : IVa

FestivalerSkapad av Rebecca 06 jul, 2009 21:30
TORSDAG - FÖRSTA DAGEN PÅ ARVIKAFESTIVALEN 2009

plus:
+ Depeche Mode
+ Röyksopp
+ Fleet Foxes
+ Maud Lindström
+ CasioKids
+ Fever Ray

minus:

- The Mars Volta
- Att logistiken satte käppar i hjulen för att kunna se alla band jag ville se
- Att jag försov mig och missade Aesthetic Perfection

(YT: Spellista för Arvikafestivalen)

___________________________________________________


(Även om publiken just här ser lugn ut så var det ös.)


HOFFMAESTRO & CHRAA [******]
De är kanske inte det bästa bandet, men de levererar från scenen. Det är ren energi och det är svårt att inte ryckas med. Det är smittande. Musiken är glad, melodiös och medryckande. Det är dessutom en salig blandning på stilarna - country, ska, pop, vanlig hederlig hårdrock - men det funkar. De spelar självfallet så väl Highway Man som Seize The Day. Sen får de hela publiken att springa fram och tillbaka framför Apollo-scenen. Jag blir i alla fall helt lycklig!
(Spotify) (YT: Seize The Day) (YT: Highway Man)THE SOUNDS [***]
Kanske är det bara jag, men jag har svårt att engagera mig i The Sounds. De har några få bra låtar som går att lyssna på men i övrigt så känns det mest slätstruket och i längden trist och tröttsamt. Kanske är det tiden de spelar på, mitt på blanka eftermiddagen på festivalens första dag, men det blir inget drag. Jag blir inte det minsta engagerad. Sjunger med lite i Living In America (coolt intro) och Seven Days A Week med det är också allt.
(Spotify) (YT: Living In America) (YT: Seven Says A Week)
(YT: Arvikaspelningen)(The Sounds på håll... Vi valde skuggan!)CASIOKIDS [********]
Något av festivalens överraskning. Har hört en del med dem sen tidigare och har tyckt att det har varit bra, men de lyfte live från scen! Det var en schysst och rolig konsert med okonstlad och rak musik som gick rakt fram och rak igenom. Det är helt omöjligt att inte låta sig tjusas av CasioKids.
(Spotify)
(YT: Arvikaspelningen)(Vad är festivaler och sommar utan lite
hederligt hångel och äkta kärlek?)
MANDO DIAO [********]
Egentligen vet jag inte om konserten i sig är värd åtta stjärnor. Kanske bara sju eller sex, men det är Mando Diao vi pratar om. Det finns två band som för mig förkroppsligar kaxighet och attityd på ett sätt som jag är gräsligt svag för. The Hives är det ena och Mando Diao det andra. Säga vad man vill, men Mando Diao är Mando Diao. Det är som om de med all sin musik citerar KSMB: "Jag sjunger som jag vill". Det blir kompromisslöst och befriat från smicker och smöreri. Det kan bli så fel, men med Mando Diao blir det bara så rätt. Arvikas version av If I Don't Live Today, Then I Might Be Here Tomorrow får mig att smälta helt. The Band är förstås helskön och när de spelar Dance With Somebody som extranummer så är lyckan för mig total.
(Spotify)
(YT: If I Don't Live today, Then I Might Be Here Tomorrow)
(YT: The Band) (YT: Dance With Somebody)
(YT: Arvikaspelning)THE MARS VOLTA [**]
Det går inte att förneka att de är skickliga musiker och att det de gör antagligen är genialiskt, men det är inte det samma som att jag måste gilla det jag hör. För mig är de bara knepiga och introverta när de står på scenen i Arvika. Det är som om publiken är ett bihang, något nödvändigt ont som stör Rodríguez-López and Bixler-Zavala i deras musikaliska onanerande. Det mest störande av allt är att de faktiskt har en del låtar som är bra (t ex The Widow), men jag orkade inte ens stanna för att höra om de skulle spela någon senare...
(Spotify) (YT: The Widow)
(YT: Arvikaspelning)(Festivalens stora besvikelse för mig - The Mars Volta)
RÖYKSOPP [*********]
OMG! Det var magiskt. Som att flyta fram i en lycklig rosa bubbla i en fullkomlig värld och jag önskade att det aldrig skulle ta slut. Jag lyssnar på Röyksopp hemma ibland och förgyller min vardag på det viset, men att se dem live i det blå Apollo-tältet tillsammans med övriga övertygade och tillsammans få dansa eller sväva beroende på tempot var en av de bästa upplevelserna hitintills. Pure happiness! Självfallet var det lite extra roligt att så väl Robyn som Karin Dreijer gästspelade.
(Spotify) (YT: The Girl And The Robot)
(YT: Arvikaspelning)
(YT: Arvikaspelning)
(Det blå Apollo-tältet som jag var så förälskad i.)
NINE INCH NAILS [******]
NiN är inte mitt favoritband. Det är lite för deppigt och blodfattigt. Hurt och Closer är två lysande undantag förstås och för mig lyfte konserten med NiN när Reznor lidande sjöng Hurt som extranummer körad av hela publiken. Dock är det väl väl sent då det var sista låten! NiN är inte dåliga, men de är inte bra. De är OK och konserten var OK. Mer var det inte.
(Spotify) (YT: Hurt) (YT:Closer)
(YT: Arvikaspelning)KITE [*******]
Planen var egentligen att se Elegant Machinery, men vi valde Kite i stället. Jag är inte direkt ledsen för det. EM var säkerligen bra, men Kite var en ny spännande bekantskap. Vi stannade inte hela spelningen men det jag hörde var helt klart i min smak. Det gav rejäla retrovibbar tillbaka till min ungdomstid när syntharna slogs med hårdrockarna. Det som gjorde att Kite fick mig att hajja till var sångarens sköna, och för genren, udda röst. I kombination med den relativt avskalade och rena synthmusiken så blev det bara bra helt enkelt. Det här är ett band jag vill höra mer av. Men hur kan det bli annat när man blandar Strip Music, Yvonne och Melody Club? ;)
(Spotify) (YT: My Girl and I)
(YT: Arvikaspelning)


(Rebecca)

  • Kommentarer(0)//musik.pimpaminhylla.se/#post8

Arvikafestivalen 2009 : III

FestivalerSkapad av Rebecca 06 jul, 2009 20:57

LÄS: Torsdagens spelningar ; Fredagens spelningar ; Lördagens spelningar

_________________________________________________________________

Trots alla packningsbesvär jag hade så kom jag iväg ordentligt och hämtade upp så väl polare som den lilla husvagnen anno 1970. Tyvärr blev den ca fyra timmar långa bilvägen från Östergötland till Värmlandsskogarna inte direkt fylld med komma-i-stämning-musik utan vi fick nöja oss med P3.

Första konserten att gå på var Hoffmaestro. De började spela 15.00 och trots vår tidiga avfärd var det på håret att vi hann fram. Ingen skugga för detta faller på oss. Snarare var det det ständiga irritationsmomentet som visade oss sitt ansikte för första gången - Arvikafestivalens organisation! Vädret var lysande, musiken långt över förväntan, funktionärerna trevliga och skön stämning, men hela tiden blev jag irriterad på den anskrämliga organisationen av festivalen som helhet.
- en husvagnscamping där man inte får ställa bilen
- parkeringsplatsen ligger 5 kilometer från campingen
- festivalbussarna inte går från campingen till parkeringen
- långa avstånd mellan olika delar av festivalområdet
- festivalbussen kostar 20:- turen
- antalet bajamajor var anskrämligt lågt vilket resulterade i långa köer
- vattenkranar var för få vilket resulterade i långa köer
- matställen var få vilket resulterade i långa köer
- i stort sätt inga sittplatser på hela festivalområdet utom i öltälten
- funktionärer som inte vet det de ska veta
- funktionärer som tror de vet med tydligen inte gör det
- motstridig information

Men jag är inget om inte flexibel, samarbetsvillig och trevlig så det ovan fick vi helt enkelt bortse från. I övrigt är jag helnöjd med festivalen. Emellanåt var det bara magiskt och lyckokänslan i magen ville aldrig dö bort.
Sen hade jag världens bästa sällskap förstås vilket gjorde det hela så mycket roligare!

Husvagnscampingen, dvs en asfalterad skolgård, som hade 120 grader i skuggan när solen låg på vilket den gjorde hela tiden, hade egentligen bara en fördel - vi bodde granne med vattenkranen. Visserligen förvandlade detta vår husvagen till en liten halvö. Det positiva med det var att hade våra grannar varit argsinta och elaka så hade de inte kommit åt oss när vi väl hissat upp vår fällbrygga. Nu var de dock rätt snälla och trevliga, grannarna alltså. De spelade musik för oss långt in på småtimmarna och underhöll oss med fotbollspel. Dessutom uppskattade de vår matlagningskonst och lät oss få utlopp för våra inre barmhärtiga samarier när vi fick plåstra om dem.

Ett annat plus med vår placering var att vi hade kommersialismens sista utpost inom behändigt avstånd. Bortsett från att bistå oss med nattvickningen på väg hem från festivalen så försåg McDonald oss med toaletter, varmvatten och tvål.

Vi hade några konstiga grannar dock (de tyckte The Mars Volta var bäst), men de åkte ju tack och lov hem rätt omgående! Att bli utsatt för den typen av åsikter kan annars vara nedbrytande.

På det hela taget var det en riktigt bra helg och jag är mer än nöjd med den valuta jag fick för de 1300:- som kalaset kostade.

PLUS:
+ ingen lervälling
+ otroligt bra musik
+ vackert väder och inga mygg
+ att vi, trots ett förbud mot stolar, fick in våra två dagar i alla fall
+ den sköna stämningen
+ alla dessa fantastiska människor och deras lika fantastiska kläder!

MINUS:
- den otroligt dåliga organisationen
- att långa män alltid vill stå framför korta kvinnor på konserter
- att jag söp bort mina öronproppar
- magknas som gjorde köerna till bajamajorna nästan outhärdliga
- avsaknaden av seriöst festivalhångel
- att The Killers åkte till Hultsfred i stället

Tänk att det inte finns något som på ett bättre sätt sammanfattar en sann svensk festivalsommar som att i en vacker solnedgång dricka öl ur plastmuggar à 50:-/st, sittandes i en nedkissad grässlänt och lyssna på musik som överröstas av publikens allsång. Och det säger jag utan ett uns ironi eller sarkasm.

(Rebecca)

  • Kommentarer(6)//musik.pimpaminhylla.se/#post7

Arvikafestivalen 2009 : II

FestivalerSkapad av Rebecca 01 jul, 2009 22:46
EN FESTIVALPOSERS BEKÄNNELSER
_______________________________________________

Klockan är strax efter tio och det är onsdag. Min träningsmatch mot P i Hattrick gick som väntat. Förlust förstås. 6-0 till honom. Magen knasar aningens men jag tror det är bristen på mat. Jag chattar semesterplaner med N och allmänt skit med T. Klockan är snart 22.15. Jag sitter mest och gör allt detta för jag är så obeslutsam... I morgon klockan halv åtta ska jag hämta Niklas och klockan åtta ska vi möta Iréne vi husvagnen och ge oss i väg. Jag har ingen aning vad jag ska packa!!

1. Öronpluggar förstås... ja om jag visste var jag har lagt dem. Har lyckats supa bort dem på vägen någonstans och när jag var på apoteket i dag kom jag bara ihåg vitt vin och inget annat.

2. Gummistövlar - check! De är en billig garanti mot regn som jag ser det. Medföljande skavsårsplåster - check där med!
(De jättedyra stövlarna inköptes för en konsert med Winnerbäck på Zinkensdamms IP under en regnig sommar - alla ni som vet att det är konstgräs på Zinkensdamms IP kan berätta det för de som inte vet det så även de förstår det totalt onödiga i inköpet... Men fina är de. Roooosa rosor.)3. Bra sällskap - inget behov av kommentarer ens! :)

4. Ny kamera. Bra grej alltså.5. Böcker är ju ett måste men vilka? Vad är en bra festivalbok egentligen. Jag har ju redan läst Tom Reynolds I hate Myself And I Want To Die. Den hade nog varit given annars... Får grubbla mer på det.

6. Myggmedel har min ömma moder försett mig och det är starka grejor inhandlade i Tanzania och ska hålla det mest borta tydligen. Det lär knappast bli något festivalhångel för min del.

7. Solskyddsfaktor "Tjernobyl" står självfallet redo att hamna i väskan. Minns allt för väl hur jag såg ut efter en konsert med Doktor Kosmos. Näver måååår.

Men sen då? Vad mer? Jag vet inte... Känner mig oinspirerad och förvirrad. Behövs deodorant eller hör svettlukten till? Hur ska jag ladda min mobiltelefon? Shorts, jeans eller kjol? Keps? Vad ska jag skriva på solstolen? Hur många vattenflaskor behöver jag och varför glömde jag växla till fem-kronor i dag så jag kan gå på toa i stället för bajamajorna? Det är så många frågor och jag har inga svar... Tror jag ska köpa en målvakt på Hattrick i stället. Packa hinner jag i morgon när jag går upp klockan sju. Säkert! Jag lovar!

(Rebecca)


  • Kommentarer(3)//musik.pimpaminhylla.se/#post5

Arvika 2009

FestivalerSkapad av Rebecca 26 jun, 2009 19:11
I morgon jobbar jag sista dagen inför semestern och nästa vecka är det dags för sommarens stora äventyr - Arvikafestivalen. Niklas, Iréne och jag drar dit med mammas och pappas lilla husvagn för att njuta av myggen, urinstanken och de obligatoriska falafeln. Allt går att genomleva med schysst musik!

Men vad ska man se? Jag har svettats över listan med artister länge nu känns det som. Det är som vanligt med festivaler - för många bra band och för lite tid. Men det mesta löser sig ju ögonblicket man kan lägga vantarna på ett spelschema. Prioriteringar måste genast göras...

TORSDAG:
______________________________________

ADIAM DYMOTT
Krockar förvisso med P3s sommarsession och Dektektivbyrån, men jag är en text-människa i första hand så här vinner nog Adiam Dymott med sin häftiga "pop" som jag gillar så grymt. Hon har en skön röst med. Miss You går varm här emellanåt. :)


HOFFMEASTRO & CHARAA

Det finns ingen chans i helvete att jag tänker missa den här spelningen med mindre än en allvarlig olycka. Jag hoppas solen skiner. Deras musik passar så bra ihop med sommar och sol. Vilket som kommer det här ge mig positiv energi för resten av festivalen.


THE SOUNDS

Kanske inte de jag gillar bäst men det är helt ok musik så planen får bli att käka och få schysst matunderhållning. Det är i alla fall min plan.


CASIOKIDS
Yeay!Nice blipblop så det ska jag definitivt försöka komma iväg på om inte paltkoma har inträffat.


MANDO DIAO
Oh ja! Den konserten vill jag inte missa heller. De är seriöst bra, men med Dance With Somebody på listan så måste jag bara dit. Älskar den låten av någon anledning.


NORDPOLEN/DETEKTIVBYRÅN
Det blev svårt helt plötsligt. Opeth på en scenen och Detektivbyrån på andra och strax därefter Nordpolen. Såna här val gillar jag inte, men det blir antagligen Detektivbyrån eller Nordpolen. Får kanske se vad min compadres vill se. Väljer jag Nordpolen blir det dock tajt att hinna iväg till nästa....


THE MARS VOLTA
Jag har höga förväntningar här. Jag gillar verkligen inte allt de gör medan annat är rent ut sagt brilljant. De är svårlyssnade ibland. Hahaha. Men vem har sagt att musik ska vara lätt? Har dock hört att de ska vara grymma live så det är där jag tänker vara.


RÖYKSOPP
Det var en no-brainer även om de faller i samma kategori som The Mars Volta. En del är lysande och annat förstår jag inte ens vitsen med. Kanske käka under tiden och njuta skön musik medan man tuggar på?


NINE INCH NAILS
Jepp! Klart jag är där. Finns det något deppigare än Trent Raznor? Jag bara frågar! Hurt förväntar jag mig även om Johnny Cash rockar byxorna av NiN i det fallet. Sen skulle jag gilla om de spelade Closer med.


ELEGANT MACHINERY
Orkar jag något mer så får det bli som sista band innan det är hem till husvagnen för att sova.FREDAG:
______________________________________

LILLASYSTER
Lillasyster slåss med Frida Hyvönen men Lillasyster känns som det bättre alternativet. Kan behöva energi för att kicka igång dagen.


EMIL JENSEN
Valet stod egentlgien mellan WELLE:ERDBALL eller PONI HOAX. Ja, vilka ska man välja? Jag har inte en aning om någon av banden faktiskt. Det kanske är lagom att käka lite och sen släntra bort och lyssna på Emil Jensen i stället. Rena turen att jag såg att han ska vara på en av de mindre scenerna. Det får nog bli Emil Jensen!


EAGLES OF DEATH METAL
Egentligen hade jag tänkt kolla in Adam Heldring, men när valet står mellan honom och garagerockarna Eagles of Death Metal så är det inget val längre. Det var verkligen en liten stund av lycka när jag såg att de skulle komma till Arvika så nu kan jag inte missa det!


BOB HUND
Känns som dags för käk igen. Bob Hund är helt ok om än inte de jag gillar bäst. Roliga texter och på Hultsfred var de grymma live. Känns dock inte som jag behöver stå längst fram så de kan kanske vara lite matunderhållning? Om jag inte går bort och lyssnar på The Mobile Homes i stället kanske...


DE/VISON
DE/Vision, Burst eller Jonna Lee. Lee går nog bort trots att hon är från Linköping. Jag är ingen vidare lokalpatriot om det inte gäller band som Baktaktsorkestern. Det lutar nog åt De/Vision, men jag tänker att sällskapet kanske har åsikter...?


DEPECHE MODE
Tja, det är ju därför vi åker till Arvika så...


FEVER RAY eller I ARE DROID
Alltså jag gillar båda... :/ Vete tusan vart jag ska gå. Det lär bli svettigt vilket som i alla fall.LÖRDAG:
______________________________________

AESTHETIC PERFECTION

Det blir antagligen Aesthetic Perfection. Alice In Videoland är klart intressanta med men de är svenska så chansen att se dem någon annanstans känns större. Men inget är hugget i sten förstås utan beror på dagsformen. Annars går lördagen verkligen i sadisternas tecken! Många bra artister samtidigt...


FLORENCE VALENTIN
Det är typiskt. Florence Valentin vet jag vilka de är och jag gillar sån där fånig gladpop som de representerar. Jag mår bra inuti. Men Joel Alme är verkligen intressant. Lite fläskig svulstig musik - det lilla jag hört. Påminner lite om Magnus Carlsson nästan. Det hade varit coolt att kolla in honom och se vad det är för något, men jag kör det säkra kortet.


ANNA TERNHEIM
Tja... okej då. Är inget annat då så då kan jag väl tänka mig att kolla in det hela. Eller äta igen! Det är ett bra alternativ.


MAUD LINDSTRÖM
Jenny Wilson, First Aid Kit eller Maud Lindstöm?? Vem fan la dessa tre samtidigt!? Vilket spån tyckte att det var en bra idé? I slutänden var det HBT-teamat som fällde avgörandet. Det får bli "Sveriges enda officiella kärlekskritiska bisexuella feministiska trubadur, krönikör och poet". Men jag är tjurig och kinkig!


ELENETTE
Tänker kolla början på Mustasch (som jag faktiskt gillar) innan jag tar mig bort till Lyran och lyssnar på Elenette. Jag är kär i deras släpiga blipblop med bland de bästa texterna i dag! Asgrymma! Det kommer bara bli bäst, helt enkelt.


FLEET FOXES
Återigen ett sånt där svårt val! Jag har för differentierad musiksmak helt enkelt. Little Boots är skön blipblop-pop men Fleet Foxes kontrar ju med stämsång och folkmusikinspirerad musik som jag är så svag för. Men jag tror Fleet Foxes vinner ändå...


THÅSTRÖM
Niklas åker till Arvika för Thåström så jag misstänker att det är där vi är. Han är ju min tonårsidol så varför inte. Ja, alltså Thåström då - inte Niklas. Hoppas det inte blir för introvert och deppigt bara. Kanske går jag bort och lyssnar på Lowood först bara och joinar de andra sen.


D.A.F
Återigen har jubelidioterna lagt två bra band samtidigt. Jag förstår inte hur de tänker? Får man inte gilla death metal och industrial samtidigt? Tvingas ändå välja D.A.F. Rent logiskt borde de dö snart... Engel har ju lite mindre mil i sig så jag hinner kanske se dem någon annanstans senare. ;)


SWEDISH FOR BEGINNERS
Korn? Nä... faktiskt inte. Jag tar mig bort till Lyran i stället och lyssnar på Swedish for beginners. De har ett skönt laid back popsound. Jag älskar Special Offer (For a limited time only) - enda låten jag hört i och för sig men ändå. Den är lättlyssnad. Hoppas resten är lika bra.


TIGER LOU
Mind.in.a.box är inte dåliga alls (Into the night - tumme upp), men jag har gillat Tiger Lou sen jag hörde första låten... när nu det kan ha varit. Många år sen i alla fall. Så nu tänker jag ta chansen och kolla in dem. Sista bandet på festivalen för mig. Sen är det hemåt som gäller.


(Rebecca)

  • Kommentarer(0)//musik.pimpaminhylla.se/#post3

West Coast Riot

FestivalerSkapad av Rebecca 26 jun, 2009 00:16
Snart borde Tomas vara hemma från Göteborg. I år hade jag, sorgligt nog inte råd att åka på WCR. Förra året var en sån magisk upplevelse. I stort sett bara bra band med de givna höjdpunkterna Bad Religion och Flogging Molly.

Är säker på att Tomas lär tracka mig länge för att jag missade det. :)

(Rebecca)

  • Kommentarer(2)//musik.pimpaminhylla.se/#post0