Pimpa min hylla med musik

Pimpa min hylla med musik

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................
Pimpa min hylla med musik
är en sub-blogg till Pimpa min hylla.se och här kör vi samma koncept som på huvudsidan, fast koncentrerar oss på skrammel och bröl i stället.
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin @pimpaminhylla.se & Rebecca @pimpaminhylla.se

Stora känslor

Alternative [all]Skapad av Rebecca 09 okt, 2009 11:19
Exakt vad post rock är för något kan de lärde säkert tvista om länge, länge. Rent allmänt handlar det om musik som tar upp typiska instrument från rockmusiken men använder dem på ett atypiskt sätt för att skapa ny musik. Oftast är handlar det om rent instrumentala låtar. [Insert: Brasklapp]

När en god vän för ett tag sen introducerade mig till fenomenet så var jag mer än lovligt skeptisk. Han tipsade om Explosions In The Sky och jag började lyssna. Som den textmänniska jag är satt jag där och väntade på sången... som aldrig kom! Det var nog för att jag skulle avfärda det hela som bluff och båg.

Men efter några lyssningar och en fantastisk konsert på Kägelbanan i Stockholm så var jag såld på, om inte hela genren så i alla fall, Explosions In The Sky. Goda vänner är inte goda vänner om de inte tvingar på en nya åsikter och rockar ens existens regelbundet. Nästa band som landade på min tallrik var Cult of Luna. Ett metalband som skapat sitt eget sound. Cult of Luna klassas knappast som post rock men en del av deras låtar ligger helt klart åt det hållet. Waiting For You och Dark Side of The Sun är två exempel som ofta spelas i lurarna.

Eftersom texterna lyser med sin frånvaro måste musiken förmedla känslorna. Post rock blir en överdriven och något bombastisk musik som innehåller mycket dynamik och komplexa ljudbilder. Att post rock lämpar sig ypperligt som filmmusik beskriver bra hur uttrycksfull musiken är. Att ett post rock-band som Broken Social Scene användes flitigt i den ypperliga filmen Half Nelson är talande.

En vanlig dag i skolan, programmerandes fabrikstationer, kan små underverk hända. En klasskamrat knackade mig på axeln och frågade vad jag log åt. Ja, det visste jag inte riktigt själv förens jag insåg att det var musiken jag lyssnade på. Utan att jag hade reflekterat över det hade Spotify gått vidare från det jag hade valt till en annan grupp i mappen "Kanske?". Det som fyllde lurarna, och mig, var en intensiv och högtravande musik som helt klart var känslomanipulerande. Det var absolut inte dåligt. Om det är bra vet jag inte än. Det krävs några genomlyssningar till, men jag kommer definitivt ge det en chans.

MONO - Burial At Sea
___________________________________________(Rebecca)

  • Kommentarer(0)//musik.pimpaminhylla.se/#post37