Pimpa min hylla med musik

Pimpa min hylla med musik

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................
Pimpa min hylla med musik
är en sub-blogg till Pimpa min hylla.se och här kör vi samma koncept som på huvudsidan, fast koncentrerar oss på skrammel och bröl i stället.
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin @pimpaminhylla.se & Rebecca @pimpaminhylla.se

...en av Sveriges mest kända popgrupper...

Allmänt om musikSkapad av Rebecca 19 okt, 2009 18:55


Nyligen var det Papa Dee som det skrevs braskande löpsedlar om och nu är det en ny "popstjärna" som har dömts för misshandel av sin sambo. Enligt tidningen Aftonbladet ska han vara medlem i "en av Sveriges mest kända popgrupper". I dag gick spekulationerna i klassrummet. Jocke Berg i Kent var en som nämndes flitigt. Argumentet för det var helt enkelt att deras musik suger. Personligen anser jag att det är bra att det inte finns en korrelation mellan sugig musik och kvinnomisshandel då våra sjukhus i så fall skulle vara överfyllda av Mix Megapol-kvinnor.

Men frågan kvarstod. Vem kunde det röra sig om? På msn fortsatte samtalen och många bandnamn och popstjärnor nämndes. Vem det är som har blivit dömd är egentligen orelevant. Jag finner resonemanget kring "ett av Sveriges mest kända popband" betydligt mer spännande.

Vad krävs för att man ska få det epitetet? Bortser vi från tidningsvärlden med sina förvridna och dåligt kalibrerade ord-värden så vem/vilka kan nomineras? Hur mäter vi känd? Är känd lika med omtalad och omskriven? Eller är det skivförsäljningen som ska räknas? Är det de som laddas ner mest? Räknas berömmelsen i Sverige eller i utlandet? Är en artist superstor i Asien och Latinamerika men veritabelt okänd i Sverige kan hon då klassas som Sveriges mest kända artist? Spelar åldersregistret på fansen någon roll i bedömningen? Och hur långt tillbaka i tiden ska vi gå?"Ett av Sveriges mest kända band/artist" är det ABBA, Roxette eller Cardigans? Eller kan Johan Palm, efter alla spaltmeter som skrivit om honom, få det epitetet?

(Rebecca)

ps1. Google på ABBA, Cardigans och Johan Palm och kolla resultaten... Rätt intressant.

ps2. För dig som är nyfiken i alla fall, trots allt.

______________________________________________________________

  • Kommentarer(3)//musik.pimpaminhylla.se/#post39