Pimpa min hylla med musik

Pimpa min hylla med musik

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................
Pimpa min hylla med musik
är en sub-blogg till Pimpa min hylla.se och här kör vi samma koncept som på huvudsidan, fast koncentrerar oss på skrammel och bröl i stället.
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin @pimpaminhylla.se & Rebecca @pimpaminhylla.se

Att leva på musik allena

Allmänt om musikSkapad av Rebecca 05 nov, 2009 18:43
MAT ELLER MUSIK?
___________________________________________________________

Jag sitter på min stol, rakt upp och ner, framför datorn och kan inte bestämma mig. Vad är viktigast i livet? Ska jag äta mat resten av månaden eller ska jag gå på konsert i morgon? Ticnet har varnat om att de bara reserverar min biljett i fem minuter så skynda, skynda.

Det är förståeligt att artister också måste äta ibland. Visserligen vet ju alla att skapande sker bäst under lidande och svält, men överleva ska de trots allt.

I tisdags var Lars Winnerbäck i Skövde och även om jag inte gillar allt mannen gör så är han bra live. De 390:- som han ville ha för mitt publikstöd, exklusive bussresan fram och tillbaka, fick mig dock att tänka om. Bra, men inte så bra, eller hur? Kanske gör sig Winnerbäck bäst hemma bakom stängda gardiner, med vin och sorgsna tankar, lite patetiskt så där? Mm, så är det nog.
Antagligen funkar samma ursäktande bortförklaring på Anna Ternheim med. Det är hon som ger mig fler gråa hår för tillfället. En fredagskväll i en skolaula med det svenska vemodets kronprinsessa (E. Dahlgren regerar väl än?) - hur bra kan det egentligen bli? Jag gör tappra försök att förtränga Aftonbladets fina recension av Ternheims turnéöppning i Linköping igår. Och Ninas entusiasmiska recension låtsas jag som jag aldrig läst. När jag tänker efter är det nog ingen idé att gå dit. Skulle hon spela t ex Shoreline, eller Let It Rain, eller Better Be, eller kanske No, I Don't Remember... eller några andra av alla dessa sånger som gör mig gråtmild in i själen så är det nog bäst att stanna hemma. Ja, stanna hemma, köpa vin för 70:-, lyssna på Ternheim på Spotify och ha sorgsna, lätt patetiska tankar, helt för mig själv. Mm, det är nog så.

Alltså, vad är väl en bal på slottet?
Den kan ju vara trist... och tråkig... och, alldeles, alldeles underbar! *suck & skål*


(Rebecca)

Ninas recension
Aftonbladets recension

_________________________________________________________________

  • Kommentarer(0)//musik.pimpaminhylla.se/#post40