Pimpa min hylla med musik

Pimpa min hylla med musik

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................
Pimpa min hylla med musik
är en sub-blogg till Pimpa min hylla.se och här kör vi samma koncept som på huvudsidan, fast koncentrerar oss på skrammel och bröl i stället.
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin @pimpaminhylla.se & Rebecca @pimpaminhylla.se

Sveriges skönaste röst?

Alternative [all]Skapad av Rebecca 14 dec, 2009 05:42
Jag vet inte om Magnus Carlson har Sverigest skönaste röst...
(Weeping Willows, inte att förblanda med Magnus Carlsson)

La mig i sängen framför datorn för att kolla in På Spåret då en klasskamrat hade berättat att komikern Peter Apelgren hade varit rolig. Sure - det kan jag se, tänkte jag. Och det är ett frågeprogram vilket alltid triggar igång den lilla vinnarjävlen i mig. Dessutom älskar jag ruschen när man tar staden på 10 poäng.

Nu råkade jag, av ren trötthet antar jag, slå på fel program. När jag efter några minuter upptäckte det var jag för slö för att tråckla av mig filten, byta program och sen försöka återfinna den sköna ställning jag nu befann mig. Helt resolut tog jag beslutet att se klart det avsnitt jag börjat titta på. Och jag fick hela två bonusar!

Den första var Magnus Carlson som gästartist och den andra att jag kunde plocka tre poäng på Manchestermusik-frågan! Wiii! Magnus Carlson sjöng, och med bravur, tre låtar som påvisade Manchesters starka influenser på modern musik; Oasis, The Hollies och The Smiths.

Jag låg där i sängen och undrade vad som hände med Magnus Carlson egentligen. Jag älskade Broken Promised Land när den kom 1997. Det var skön musik men framför allt var det Magnus Carlsons röst. När han sjunger blir jag alldeles varm, våt, knottrig och mjuk. Hans röst gör mig både glad och ledsen på samma gång och samtidigt känner jag mig lycklig över just det faktumet. Det är få som kan sjunga så känslomässigt och med sån inlevelse utan att förlora skärpan och försjunka i något sockrigt eller en självömkansgegga. Carlsons röst är paradoxal i sig själv - känslomässig och distansierad, kyligt och med sån värme och inlevelse, vackert släpigt men ändå knivskarpt.

Medan Broken Promised Land är full av glittrande pärlor som Eternal Flame, So It's Over, Blue And Alone och självfallet titelspåret bara för att nämna några så blir det tunnare på uppföljaren Endless Night som jag nästan missade helt. While I'm Still Strong är dock en stark låt som jag fortfarande kan lyssna på och gilla och helt klart är True to You skivans bästa låt. Men sen då? Jag vet inte, för de följande skivorna, Into The Light, Presence och Fear & Love gick mig spårlöst förbi om vi bortser från låten Touch Me.

Det jag älskade med Weeping Willows var hela retrokänslan. Detta konglomerat av influenser från Elvis och rockabilly till Manchesterscenens stora som just The Smiths. En salig röra av allt detta, som ändå inte kändes som en stöld, utan Weeping Willows tog det och gjorde det till sitt. Och de placerade Magnus Carlsons sorgliga texter och underbera röst i centrum. Ett lysande koncept som försvann allt mer på de senare skivorna.
När jag i kväll hörde Magnus Carlson sjunga Oasis, The Hollies och The Smiths fick jag den där härliga känslan i kroppen igen. Jag har bara en önskan inför julen och det är att han gör en sån skiva till - tragiska, vemodiga texter, den gamla känslan med det pompösa soundet och hans röst som det eviga navet som håller hela universum samman. Får jag bara det kommer jag vara lycklig. Faktiskt.

(Rebecca)

Favoritlåtarna på Spotify


  • Kommentarer(4)//musik.pimpaminhylla.se/#post42