Pimpa min hylla med musik

Pimpa min hylla med musik

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................
Pimpa min hylla med musik
är en sub-blogg till Pimpa min hylla.se och här kör vi samma koncept som på huvudsidan, fast koncentrerar oss på skrammel och bröl i stället.
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin @pimpaminhylla.se & Rebecca @pimpaminhylla.se

Vem vill inte vara pretto?

Allmänt om musikSkapad av Rebecca 25 dec, 2009 14:53


Jag kan inte rå för det, men jag älskar kulturnyheterna, så väl på TV som på radio, och Kobra och Babel är program man måste se helt enkelt. Då jag varken äger TV eller radio så blir svt.se och sr.se livbojar i det kulturellt mörka djup som kallas cyberrymden.

I dag läste jag Per Anderssons artikel om vilka artister som har varit kritikernas favoriter i år. Som vi alla vet så finns det oftast en stor klyfta mellan "kritikerrosad" och "kommersiellt gångbart" och vilket av de två sidorna som anses finare och mer prestigefylld råder det väl knappast någon tvekan om. Själv hyser jag en illa dold avsmak för skvalpop som främst representeras av Mix Megapol/Rix FM-musiken. Detta säger jag trots att det finns nu levande människor som kan vittna om vilka låtar som finns i mina favoritmappar. Jag hävdar dock min demokratiska frihet att vara paradoxal, ologisk och Grucho Marxisk invers (dvs musik jag gillar bli omedelbart "bra" musik oavsett var den spelas eller hur mycket klirr den drar in).Personligen gillar jag pretto-listor av den typen som presenteras på sr.se. Den bekräftar det jag redan vet - jag befinner mig på rätt sida och jag kan fortsätta vara ett odrägligt pretto som ser ner på världen från min fina marmorpedistal. Det enda som oroar mig är huruvida syrebristen på så hög höjd kan ha menlig inverkan på hjärnas intellektuella kapacitet.

Du kan läsa artikel här och själv kolla hur pass pretto du är. Exakt hur poängskalan ser ut vet jag inte men jag skulle kunna tänka mig att kännedom om artisten ger någon liten bock i kolumnen medan faktiskt gillande ger glittrande stjärnor i marginalerna.
Kritikerfavoriter utkristalliserade

För att du inte ska råka ut för det som det flesta som påstår sig ha läst Marcel Prousts mastodontverk "På spaning efter den tid som flytt" ständigt råkar ut för, dvs bli pinsamt påkomna med att bara ha orkat fram till Madeleinekakorna vilket oftast räcker som allmänbildat prettofusk, så finns här en Spotifyguide for Dummies. Visserligen är vissa artister lite för pretto för att ens finnas på Spotify (Gissa vilka! Extra bonuspoäng om du tar det utan att tjuvkika....).

Spotifyguiden för kulturella Dummies med prettoambitioner


(Rebecca)

_______________________________________________________________

PS. Bara för att återställa balansen så får du här Spotify - Rebeccas Favoriter i ocensurerad version bara för att du ska kunna se exakt hur jäkla pretto jag är! smiley

  • Kommentarer(2)//musik.pimpaminhylla.se/#post47