Pimpa min hylla med musik

Pimpa min hylla med musik

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................
Pimpa min hylla med musik
är en sub-blogg till Pimpa min hylla.se och här kör vi samma koncept som på huvudsidan, fast koncentrerar oss på skrammel och bröl i stället.
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin @pimpaminhylla.se & Rebecca @pimpaminhylla.se

Världens fulhet

MetalSkapad av Rebecca 20 jan, 2010 21:31
ATT SKITA I DET BLÅ SKÅPET
_________________________________________________________________

Med tanke på de senaste inläggen angående musik och skön estetik känns det inte mer än rätt att jag ägnar en tanke åt de mindre lyckade inslagen i ämnet musik.

Det finns så mycket skitmusik. Överallt omkring oss dagligen finns musik vars existens knappt går att försvara. Oftast är det frågan om kommersiell, lättlyssnad smörja som inte ska påverka oss på något nämnvärt sätt. Hur t ex Erik Grönwall kan vara Sveriges nu bäst säljande artist känns för mig mer surrealistiskt än någon enda av Dalís tavlor. Higher är ingen dålig låt, i sin genre och sitt forum, men så bra?
Den andra sidan av musikbranschen är musikvideon. I dag lika viktig som musiken i sig. Ett kraftfullt marknadsföringsverktyg. En riktigt bra video kan höja en medioker låt över mängden. Nu ska jag skita i det blå skåpet här. Ett exempel på hur en bra video lyfter en låt är Micheal Jacksons Thriller. Låten i sig är verkligen inte mycket att hurra för men videon, som på sin tid var banbrytande och fantastisk, gjorde Thriller lyssningsbar.
En av de mycket få positiva saker man kan säga om det norska bandet Immortal är att deras videos harmoniserar perfekt med deras musik - båda är absolut lika dåliga. Det går nästan inte att skilja dem åt. Hemsk musik illustrerad av tårframkallande taffliga videos. Jag kan inte annat än bli imponerad av Immortal. Att utan uns av ironi servera oss detta laxitativa musikkoncept gör att jag faktiskt måste applådera dem.
Det är få förunnat att på allvar skapa musik som är rent skräp. För att producera riktigt dålig musik, i en värld där lite harmoniska ackord, en smörig hjärta/smärta text fylld med nödrim och en någorlunda talangfull ung människa räcker för framgång, krävs verklig talang. Jag bugar mig, även jag, utan uns av ironi.

(Rebecca)

  • Kommentarer(1)//musik.pimpaminhylla.se/#post51