Pimpa min hylla med musik

Pimpa min hylla med musik

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................
Pimpa min hylla med musik
är en sub-blogg till Pimpa min hylla.se och här kör vi samma koncept som på huvudsidan, fast koncentrerar oss på skrammel och bröl i stället.
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin @pimpaminhylla.se & Rebecca @pimpaminhylla.se

Loney, Dear

Alternative [all]Skapad av Rebecca 08 feb, 2011 09:02
Jag vet inte vad det är för musikaliskt hål jag ramlat ner i, men på sista tiden har jag lyssnat mest på vemodig, nostalgisk musik. Sån där musik som nästan gör att man känner sig deprimerad, men bara nästan.

The Tallest man On Earth har redan omnämnts här på PMH. Vackert och vemodigt. Svenskt melankoliskt. Näste man till rakning är likaledes han svensk och hans musik är likaledes vacker, vemodig och melankolisk. Loney, Dear har gått varm på Spotify den här veckan, även om vi bara är på tisdag än. Jag förutspår att den trenden kommer hålla i sig fram till fredag i alla fall och antagligen längre än så.
För första gången på väldigt länge har jag dristat mig till att faktiskt köpa musik. Ni vet, betala med reda pengar för en CD-skiva. När jag läste på lite om Loney, Dear kändes helt rätt att pynta. En kille som producerade sina första skivor i föräldrarnas källare hemma i Jönköping och som sålde sina första CDs via word-of-mouth och på sina konserter - kan man annat än gilla!? Jag gjorde det jag kände var det ända rätt och beställde resolut två av skivorna. Inte för att Loney, Dear är det bästa jag hört, utan för att Loney, Dear på något sätt förkroppsligar vad musik är på riktigt.

När Metallica härjade som värst mot Napster och Kent som ett av de första svenska banden började sälja CD-skivor med kopieringsskydd vilket resulterade i att de inte gick att spela i datorn - ja då agerade jag helt tvärtom. Från den dagen har jag konstant vägrat betala ett enda öre för deras musik. Med Loney, dear är det det motsatta. Utan att egentligen ha haft för avsikt att köpa någon CD plockar jag villigt fram min ytterst tunna plånbok. Tänk så det kan bli!
(Rebecca)

  • Kommentarer(0)//musik.pimpaminhylla.se/#post62