Pimpa min hylla med musik

Pimpa min hylla med musik

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................
Pimpa min hylla med musik
är en sub-blogg till Pimpa min hylla.se och här kör vi samma koncept som på huvudsidan, fast koncentrerar oss på skrammel och bröl i stället.
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin @pimpaminhylla.se & Rebecca @pimpaminhylla.se

Flight of the Conchords

Allmänt om musikSkapad av Mats 24 dec, 2009 10:00

Av någon anledning (som jag glömt) har jag hittat en massa klipp av den Nya Zeeländska duo Flight of the Conchords på YouTube. Om jag förstår saken rätt så har de gjort en TV-serie, som jag totalt har missat. Här är några av deras godbitar.  • Kommentarer(1)//musik.pimpaminhylla.se/#post46

Fanfare Ciocărlia - Fel band med ändå rätt

FestivalerSkapad av Mats 24 aug, 2009 20:24

Jag behöver nog reda ut vad jag menar med min rubrik. Först lite bakgrund. Mitt under semestern så gick jag in för att kolla min jobbmejl – det var nog en tråkig regning dag när det inte fanns något annat att göra. Där fanns emellertid en kallelse till ett möte i Malmö. Mötet skulle börja en måndag kl 09:00 och då finns ju inget annat att göra än att offra söndagen som resdag (vilket jag hatar oerhört att behöva göra, och strider mot alla mina principer när det gäller arbetstider). Jag gick då in på Malmö stads hemsida för att kolla in om det eventuellt kunde finnas något roligt evenemang som skulle kunna liva upp tillvaron – och se där var visst en festival på gång. Ett av banden som skulle uppträda på söndakvällen var Fanfare Ciocărlia. Aha - tänkte jag, det är ju det band som är med i Emir Kusturicas film "Svart katt, vit katt". Musiken i den filmen är ju en av de saker man minns, så den konserten måste ju definitivt besökas. Det är först nu efteråt som jag inser hur fel jag hade. Fanfare Ciocărlia är INTE med i filmen, utan det är något annat band, som dock spelar samma typ av musik. Vad musikstilen heter är jag lite osäker på, men det brukar för min del inte spela så stor roll, bara det svänger.

Och visst svänger det om Fanfare Ciocărlia. Sättningen består av ett komp med 2 blåsbasar, 2 tenorhorn (tror jag), bastrumma, slagverk. Framför detta finns 3 trumpeter, 2 saxar och ibland en ess-klarinett. Musiken är ekvilibristiskt framförd, och hela konserten framförs helt utan noter eller andra onödigheter (något som imponerar på en musikant som nästan alltid behöver noter). Och det är ”järnet” från första ton till sista. Inga pianissimo. I någon låt drar man ner tempot en aning, men det mesta går i 250-takt.

Efter sista låt går bandet av scen. Ropen på extranummer låter inte vänta på sig, och någonstans backstage drar en ny låt igång. Sedan dyker bandet upp mitt bland publiken och spelar helt akustiskt i ytterligare en halvtimme.

  • Kommentarer(2)//musik.pimpaminhylla.se/#post28

Spotifierad

Allmänt om musikSkapad av Mats 31 jul, 2009 17:08

Nu har även jag blivit spotifierad (tack Rebecca). Helkul att kolla in all gammal och ny musik, och speciellt att kolla in alla olika varianter av samma låt. Jag sparade lite av alla mina irrfärder runt i musiken värld och kan nog med fog påstå att mitt musikintresse är ganska så brett (men kanske en slagsida åt jazz och funk). Vad sägs om denna lista:
Speak when spoken to – Freak Kitchen (eftersom jag lirat två gånger med dem så var det ett måste)
James Bond Theme – Fanfare Ciocarlia (jag upptäckte att de kommer till Malmö den 16 augusti och jag har ett möte där den 17:e – gissa vem som åker till Malmö en dag tidigare)
Parisiene Girl – Incognito (Acid Jazz – någon som hört talas om den musikstilen? Jag älskar det!)
Everybody Hurts – R.E.M. (borde man lyssna mer på)
Fight like a brave – Red Hot Chili Pepper (ligger någonstans mitt emellan hårdrock, jazz och funk)
Not ready to make nice – Dixie chicks (Country med attityd)
Fantasia of Greensleves – Vaughan Williams (Briitisk klassisk kompositör som ofta använde folkmusik)
Come on, come on – Jaco Pastorius
Birdland – Wheter report (mer Jaco)
So What – Pink (vet inte varför, men den låter gillar jag)
Green Onions – Booker T and the MG’s (60-tals soul)
Hold on I’m Coming – Sam and Dave (mer 60-tal)
Walking – CCS (det var Malin som lurade in mig på den)
Everthing is changing – Groove Collective (mer acid jazz)
Some skunk funk – Becker Brothers
7 seconds - Youssu N’Dour, Nenne Cherry
Harem in Tuscany – Gogol Bordello (Zigenarpunk)
Fanfare for the Common man – Aron Copland (det kan nog inte bli mer Amerikanskt)

  • Kommentarer(2)//musik.pimpaminhylla.se/#post21