Pimpa min hylla med musik

Pimpa min hylla med musik

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................
Pimpa min hylla med musik
är en sub-blogg till Pimpa min hylla.se och här kör vi samma koncept som på huvudsidan, fast koncentrerar oss på skrammel och bröl i stället.
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin @pimpaminhylla.se & Rebecca @pimpaminhylla.se

Skivomslag bortom musiken

Allmänt om musikSkapad av Rebecca 18 jan, 2010 02:42
DET VACKRASTE JAG VET...
__________________________________________________________


Det finns inte så många fördelar med att bli äldre. Livserfarenheten vägrar omforma sig till livsvisdom och kroppen tycks närma sig marken i allt högre takt. Att sitta och minnas hur mycket bättre allting var förr är inte riktigt min stil. Snarare kan man skratta åt eländet. Däremot förbehåller jag mig rätten att bli bitter över kommande generationers möjligheter. Jag har alltid velat resa till månen - en dröm som inte kommer besannas. Ack!

Men vi hade en sak som dagens unga människor saknar - skivomslagen till våra LPs. Att gå in i en skivaffär och leta i back efter back efter just den där skivan. Att ta på den och hålla den i händerna och förundras över det stycke konst som fanns framför ögonen.Det som en gång i tiden presenterades på ett LP-konvolut, skulle senare presenteras på ett CD-omslag för att nu visas på en MP3-spelares minimala display. Förr var konsten att skapa något vackert och tilldragande som skulle locka lyssnaren. Konsten i dag är att gör ett omslag som ska kunna förmedla den basala informationen om artistens namn och albumtitel från ett ikon-format.

För många år sedan köpte jag, utan några som helst kunskaper om bandet, Sisters of Mercy - First and Last and Always, helt baserat på skivomslaget. Jag minns fortfarande känslan. Svart och rött och det signalerade något farligt. Skulle inte den skrämma mina föräldrar så visste jag inte vad. Att den sen var bra var förstås en extra bonus i sammanhanget.
Några av de bästa skivomslagen ever står Beatles för. När jag såg Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band första gången förälskade jag mig i det direkt. Och White Album vara bara så genialiskt snyggt.
Alla skivomslag var förstås inte snygga. Hemma i mamma och pappas blåa plastback stod en skiva som av någon outgrundlig anledning fascinerade mig. Många gånger försökte jag lyssna på den men mina unga och otränade öron tyckte det lät för hemskt. Det tog några år innan jag kunde börja uppskatta det hela. Varför jag inte gav upp vet jag inte men det kanske var den blonda gudinnan på omslaget som inte gav mig någon ro?Just nu är jag grymt kär i omslaget till Infected Mushrooms skiva Vicious Delicious. De är vackra och uttrycksfulla och jag skulle lätt kunna spika upp dem som konst på väggen om jag bara ägde ett exemplar. För att citera mig själv: Det är så vackert att det nästan gör ont. (Bevis för att det går att göra bra omslag även i dag? :) )
(Musiken är inte helt fel heller. Helt klart värd att lyssna på när andan faller på och lusten ligger åt rätt håll. Nedan är omslaget till Singeln Becoming Insane. Bara klicka där i fall du vill lyssna själv.)
(Rebecca)
  • Kommentarer(0)