Pimpa min hylla

Pimpa min hylla

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................
PMH är bara en ytterst anspråkslöst blogg. PMH drivs för tillfället av två boknördar - en lärare och bibliotekarie. Gudrun Sjödén, glasögon, sandaler och koftor är här välrepresenterade. PMH är till för alla som vill diskutera litteratur, film och musik och kultur rent allmänt. Vill du delta? Maila oss!
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin @pimpaminhylla.se & Rebecca @pimpaminhylla.se

Dixie Cash - Best seller?

VuxenSkapad av Rebecca 25 jun, 2009 15:56
HAR MARKNADEN SÅ DÅLIG SMAK ALLTSÅ?
I sommar har jag haft ett litet mini-läsprojekt. En kollega köpte på sin USA-resa in lite böcker till skolan och bad mig läsa några för att ge min åsikt om dem. Jag har skjutit på det och skjutit på det... Men nu så tröttnade jag på att damma böckerna och la mig i soffan och öppnade första boken. Återkommer med åsikter om resten när jag väl, i sann masochistisk anda, har plågat mig igenom dem! :)

Andra böcker i Best Seller?:
Stephanie Gayle - My summer of southern discomfort
Meg Cabot - She went all the way

_____________________________________________________

2009-06-20
Cash, Dixie – Don’t make me choose between you and my shoes
[***]

Boken utger sig för att vara en humoristisk deckare där detektiv-duon Debbie Sue och Edwina löser ett mysterium på ett privatdeckarkonvent I New York. Med sig på vägen får de den unga, oerfarna Celina, en PI wannabe. Alla tre är från Texas och New York bjuder på många överraskningar.

Boken är i det fånigaste laget. Den är i princip uppbyggd på fördomar om allt från bakgrunder, hemvist till kön och allt illustreras med hjälp av den ena klichéen efter den andra.
De två tuffa Texaskvinnorna, Debbie Sue och Ed, är slängda i käften men jordnära och vänliga och har aldrig långt till ett skratt vilket förstås borgar för deras hederlighet och fördomsfrihet. Men självfallet har de varsin man, en Texas Ranger soon to be och en fd SEAL, som ska matcha dem och gång på gång påtalas hur beskyddande och manliga deras män är.
Celina, däremot, är ung och oskuldsfylld. Givetvis är hon borttappad och klumpig och säger saker som ”Oh, Gosh” medan hon rodnar klädsamt ner till tårna. Någon man har hon inte men New York är inte sen att bjuda på en i polismannen Matt – världsvan kosmopolit och den sanna gentlemannen. I början är Debbie Sue och Edwina tveksamma mot honom och undrar om han verkligen har rent mjöl i påsen, men alla tvivel om hans goda intention skingras raskt när det uppdagas att även han är en småstadsgrabb som vuxit upp i en hederlig, genomamerikansk hellyllefamilj.

Historien i sig är extremt tunn och egentligen bara en ursäkt, en fondvägg målad i beiga toner, mot vilken huvudpersonerna ska lysa med sin slagkraft och snabba, vitsiga konversation. Tyvärr är de tecknade med allt för grova pennor och skarpa färger för att det ska kännas bekvämt hela vägen.

På det hela taget är det en relativt underhållande bok, om man kan stå ut med en tunn historia, manschauvinism och författarnas förkärlek för slitna uttryck. Det är onekligen fart i boken och en hel del formuleringar var, så väl fyndiga, som roliga. Engelskan var inte särdeles svår och på det hela taget flöt språket lätt.

Två saker tar jag med mig från den här boken, som i övrigt kommer falla bort ur mitt minne väldigt snart, och det är Edwinas svar på frågan om countrymusik verkligen är så populär i Texas. Kärnfullt svarar hon: Is a snake’s ass close to the ground? Vidare svarar hon på frågan om det finns något som hjälper mot P.M.S: P.M.S is tough. I highly recommend G.I.N or R.U.M. Works every T.I.M.E.
(Rebecca)  • Kommentarer(0)//www.pimpaminhylla.se/#post0