Pimpa min hylla

Pimpa min hylla

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................
PMH är bara en ytterst anspråkslöst blogg. PMH drivs för tillfället av två boknördar - en lärare och bibliotekarie. Gudrun Sjödén, glasögon, sandaler och koftor är här välrepresenterade. PMH är till för alla som vill diskutera litteratur, film och musik och kultur rent allmänt. Vill du delta? Maila oss!
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin @pimpaminhylla.se & Rebecca @pimpaminhylla.se

Kirino, Natsuo - Out

VuxenSkapad av Hanna Bjärnlid 09 jul, 2009 09:45

Sista delen av tre små sammanfattningarNu kan jag officiellt meddela att jag älskar japanska författare, Haruki Murakami är underbar men nu har jag upptäckt Natsuo Kirino, en författare jag kommer att fortsätta läsa. Det är något med den japanska berättarstilen som är helt unik och otroligt förtrollande.

Out handlar om en grupp av fyra kvinnor som jobbar nattskiftet på en lådlunchfabrik i Tokyo. Masako, Kuniko, Yoshie och Yayoi, var och en har en egen historia, hur än ditt liv ser ut, är deras värre. Masako har ingen relation med sin man och sin son, som hon inte pratat med på över ett år. Kuniko är fåfäng och spenderar pengar hon inte har på allt vilket satt henne i en lånsmörja inte ens Lyxfällan skulle kunna lösa. Yoshie är ensamstående mamma till en bortskämd dotter och omhändertagare till sin paralyserade svärmor hon avskyr. Yayoi är mor till två små pojkar och fru till en otrogen, våldsam och spelberoende man.

Historien börjar när Yayoi ”in the spur of the moment” stryper sin man när han kommer hem en kväll. Desperat vänder hon sig till Masako, vad ska hon göra med kroppen? Masako går med på att göra sig av med kroppen och övertyger (med mer eller mindre okej medel) även Yoshie och Kuniko att hjälpa till. I Masakos badrum styckar de kroppen och lägger varje del i svarta säckar som de bestämmer att de ska strö ut i sophögar runt om i Tokyo. Kunikos dumhet och slarv slutar med att kroppsdelar hittas. Men trots det ser allt ut att gå bra, speciellt när en klubbägare, som tidigare varit dömd för mord, misstänks. Det är först när klubbägaren släpps ur häktet och han börjar lista ut vem den egentlige mördaren en som kvinnorna får smaka på det de gett sig in på.

Det tog mig tre dagar att läsa ut den här ca 600 sidor romanen, du kommer inte vilja lägga ifrån dig den. Historien och karaktärerna suger in dig i deras värld och när du väl, med mycket motstånd, lägger ifrån dig boken kommer dina tankar vandra iväg till Tokyo och kvinnorna. Fantastisk bok och ett bra alternativ till alla usla deckare där ute, läs den NU!


_________________________
edit: Satte boktitel/författare som ämne för att posten lättare ska hittas. [admin]

  • Kommentarer(1)//www.pimpaminhylla.se/#post12