Pimpa min hylla

Pimpa min hylla

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................
PMH är bara en ytterst anspråkslöst blogg. PMH drivs för tillfället av två boknördar - en lärare och bibliotekarie. Gudrun Sjödén, glasögon, sandaler och koftor är här välrepresenterade. PMH är till för alla som vill diskutera litteratur, film och musik och kultur rent allmänt. Vill du delta? Maila oss!
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin @pimpaminhylla.se & Rebecca @pimpaminhylla.se

Ett Stockholm fyllt av böcker

Allmänt lallandeSkapad av Rebecca 18 jul, 2009 22:52
BOKSEMESTER I HUVUDSTADEN
eller hur gick det till när jag inte köpte böcker?

____________________________________________

Det var en strålande vacker tisdag som jag anlände till Stockholm efter, vad som bara kan klassas som, en mardrömsresa:
1. Tåget var nästan en timme försenat och blev än mer försenat på grund av signalfel på vägen upp.
2. En familj med femton barn som inte kunde sitta still eller hålla tyst satt i min vagn. Det var ett jäkla liv, spring och ett evigt bankande i sätena. Jag är evigt tacksam att min snälla svåger lånade ut sina hörlurar. Pantera på högsta nivå blockerade effektivt det mesta, förutom den lille killen bakom mig som sparkade i mitt säte hela tiden.
3. Efter ett extremt kort toabesök kom jag tillbaka till min plats bara för att finna att ett av barnen hade kräkts ner min sittplats och min väska. Alla chips, salta pinnar och cola han tryckt i sig låg där i en illaluktande röra...

Tur att min värd, Emil, vet hur man får en mycket arg, trött, sur och skräppåsebärande Rebecca på bättre humör. The cure is pure, pink drinks!Det tog väl tre timmar och en tvättad väska för att jag skulle bli på bra humör igen. Ja, det och en radda drinkar förstås. Dagen efter gav vi oss i alla fall ut i Stockholm och BookCrossade som galningar. Emil hade de mest briljanta idéer om var vi skulle placera böcker. Min favorit var att lägga "Män som hatar kvinnor" på Gate One, Stockholms gayigaste affär. Sen placerade "Varför kvinnor alltid kommer ihåg och män alltid glömmer" bland kallingarna på Dressman. Tom Holt hamnade på tunnelbanan, men också på Espresso Bar mitt emot SF-bokhandeln. Jag hade det jättekul. Så roligt att jag faktiskt inte bryr mig om någon gör några kommentarer på BookCrossing alls.Mest nyfiken är jag på hur den mycket skickligt placerade "Människohamn" ska mottas. Jag hoppas mottagaren gillar den. smiley BookCrossa är hur kul som helst! Jag hoppas fler hoppar på tåget. Ju fler vi blir, ju roligare blir det.

Emil visade sig vara perfekt även på andra sätt - varje gång en bokaffär eller antikvariat dök upp så hittade han på en avledande manöver. Resultat: Inte en enda bok inhandlad! Önskar han kunde gjort det med glassbarerna med... :)

Over and Out
(Rebecca)

  • Kommentarer(0)//www.pimpaminhylla.se/#post16