Pimpa min hylla

Pimpa min hylla

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................
PMH är bara en ytterst anspråkslöst blogg. PMH drivs för tillfället av två boknördar - en lärare och bibliotekarie. Gudrun Sjödén, glasögon, sandaler och koftor är här välrepresenterade. PMH är till för alla som vill diskutera litteratur, film och musik och kultur rent allmänt. Vill du delta? Maila oss!
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin @pimpaminhylla.se & Rebecca @pimpaminhylla.se

Böcker som film

Allmänt lallandeSkapad av Rebecca 07 aug, 2009 03:47
Efter mitt enormt klantiga fall på Filbytertorget i Linköping i lördags har jag mest bara haft ont. Den stukade foten har gett mycket sittande och liggande - tid som kunde ha utnyttjats till att läsa, men då två stukade handleder gjorde det besvärligt att ens hålla en bok fick jag ge upp den idéen rätt omgående.

I dag har jag ägnat mig åt bok på film. Henry Fieldings underbara Tom Jones i BBCs tappning. Jag har sett den förr, men den tåldes sannerligen att ses om. Den är så full av humor att jag bara ligger där och njuter och småler. Eftersom jag aldrig har läst boken så kan jag inte bedöma adaptionen särdeles rättvist, men den här miniserien från 1997 är mycket sevärd. Max Beesley, perfekt i rollen som den oförbätterlige Tom Jones, är bra castad och i scenen då han naken konfronterar Lady Bellaston, så förstår man hans dragningskraft på kvinnor...

Även om jag inte läst just Henry Fielding så har jag klämt så väl Pamela som Clarissa - två nära samtida romaner - och jag är tacksam att BBC-adaptionen tonar ner den kvinnliga hysterikan som annars tenderar fylla sidorna i romaner från den tidseran. Samantha Morton, Sophia aka Tom Jones älskade, spelar över en hel del och jag kan inte låta bli att undra vad sjutton han ser hos henne.

Nåja, i morgon blir det mer bok på film då jag tänker ägna mig åt Narnia II, lite Shakespeare i Branaghs tappning och eventuellt en Austen också om jag orkar och hinner.

(Rebecca)

  • Kommentarer(0)//www.pimpaminhylla.se/#post21