Pimpa min hylla

Pimpa min hylla

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................
PMH är bara en ytterst anspråkslöst blogg. PMH drivs för tillfället av två boknördar - en lärare och bibliotekarie. Gudrun Sjödén, glasögon, sandaler och koftor är här välrepresenterade. PMH är till för alla som vill diskutera litteratur, film och musik och kultur rent allmänt. Vill du delta? Maila oss!
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin @pimpaminhylla.se & Rebecca @pimpaminhylla.se

Roslund & Hellström

VuxenSkapad av Emil 06 dec, 2009 23:15
Denna författarduo som kommer från två väldigt skilda bakgrunder har fått mig helsåld! Deras böcker skildrar väldigt väl den undre världen av vad jag känner till om den och de skildrar även polisens arbete ganska målande.

Än så länge är min favorit Box 21. Kan starkt rekommendera den, men man bör läsa "Odjuret" först. I den boken får man en bra beskrivning av de olika karaktärerna som är involverade i serien, av dom som är återkommande då.

Det kan sägas att i samtliga av deras böcker så kommer alltid en oväntad twist, efter att ha läst Box 21 och Flickan under gatan så var jag så arg att jag ville ut och leta upp den gruppen förövare som togs upp i just den boken. Ingen går säker ifrån sina känslor när man läser deras böcker och man får en stor lust att vilja diskutera, och det högljutt, om vad man just läst!

Odjuret handlar om en fars plåga och hämnd när en pedofil våldtar och mördar hans dotter.

Box 21 utspelar sig i människohandelns träsk och de hemskheter som upplevs, men även hur kvinnor smugglas in i Sverige och "tränas" till sitt yrke.

Edward Finnigans upprättelse är visserligen bra, men dom har verkligen börjat spåna, här handlar det mera om att väcka tankar än att det är taget ur erfarenheter. Den handlar om en dödsdömd fånge som lyckas med att fly till Sverige, men där begår ett misstag och sedan rullar ett helt helvete upp för våra huvudrollsinnehavare och våran flykting.

Flickan under gatan tar upp pedofili och incest, men till större delen tar den upp hemlöshet och känslan av maktlöshet när ett system som ska hjälpa inte finns där.

Tre sekunder har jag inte läst och kan inte kommentera.

Länkar för att köpa böckerna:

Odjuret
Box 21
Edward Finnigans upprättelse
Flickan under gatan
Tre sekunder

  • Kommentarer(2)//www.pimpaminhylla.se/#post28