Pimpa min hylla

Pimpa min hylla

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................
PMH är bara en ytterst anspråkslöst blogg. PMH drivs för tillfället av två boknördar - en lärare och bibliotekarie. Gudrun Sjödén, glasögon, sandaler och koftor är här välrepresenterade. PMH är till för alla som vill diskutera litteratur, film och musik och kultur rent allmänt. Vill du delta? Maila oss!
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin @pimpaminhylla.se & Rebecca @pimpaminhylla.se

Avundsjuka är ditt namn

Allmänt lallandeSkapad av Rebecca 22 feb, 2010 20:20
Ibland drabbar avundsjuka mig hårt. Jag läste en recension av Eli Levéns debutbok i SvD. Bara titeln får mig att gå i spinn även om den nog måste tillskrivas Bright Eyes egentligen. "Du är rötterna som sover vid mina fötter och håller jorden på plats". Bara det är en mening jag skulle vilja ha kommit på själv.
I artikeln finns ett citat från boken:
"Natten behåller något: Ellie. Natten lämnar något: Sebastian. Att vakna är ett misslyckande."

Titeln fick mig att vilja läsa boken, men ovanstående citat fick mig att ångra mig. Kommer jag sitta och gräma mig hela boken igenom för att det inte var jag som fick komma på och skriva ner de vackra och så otroligt träffsäkra formuleringarna? Att vakna är ett misslyckande. Wow.
Bob Hansson skrev "linjer av osagt" och jag var sömnlös och grubblade på varför, o varför, kom jag inte på det??
Emily Dickenson skrev "I like a look of Agony, because I know it's true" och jag kan bara beundra henne för den eleganta enkelhet och den nakna sanningen.

Dickenson har varit död länge nu, eller hur? Jag tror jag ska göra som Levén och stjäla den raden rakt av. Kan bli en bra dikt och en hyllning till en av mina favoritförfattare....

Destruktiv och ömsint Eli Levén (SvD)


(Rebecca)


PS. Jag ska nog köpa boken ändå och så får jag se om jag kommer läsa den någon gång. Jag misstänker starkt att den kommer aningens för nära huden.

  • Kommentarer(4)//www.pimpaminhylla.se/#post37