Pimpa min hylla

Pimpa min hylla

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................
PMH är bara en ytterst anspråkslöst blogg. PMH drivs för tillfället av två boknördar - en lärare och bibliotekarie. Gudrun Sjödén, glasögon, sandaler och koftor är här välrepresenterade. PMH är till för alla som vill diskutera litteratur, film och musik och kultur rent allmänt. Vill du delta? Maila oss!
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin @pimpaminhylla.se & Rebecca @pimpaminhylla.se

Jösses Amalia! Skvallertanter...

Allmänt lallandeSkapad av Rebecca 17 aug, 2010 10:38
Det var länge sen jag orkade skriva något på bloggen men i dag kunde jag inte låta bli. Sommaren har ägnats åt katalogiserande på skolbiblioteket. Ibland är det tråkigare än tråkigast - vad böcker Strindberg har gjort och vad folk har gett ut dem i mängder med upplagor. Ibland är det väldigt roligt och utmanande, rena detektivarbetet. Men ibland... ja då föder det dystopiska tankar hos en desillusionerad bibliotekarie.
Gossip Girl? Ringer det några klockor? Någon som vågar bekänna att de följt denna spännande och rafflande serie på TV? Eller kanske rent av har läst böckerna? Tyvärr förbjuder min tro, mitt politiska ställningstagande, min hälsa samt den heliga ed som tänkande, intellektuell människa jag avgett mig att göra någondera av ovan nämnda. Jag baser helt opolitiskt korrekt mina åsikter på fördomar och skäms inte ett dugg för det.Men jag är förstås en förstående bibliotekarie som låter mina elever bestämma i hög grad vad för böcker som ska befolka våra hyllor så Gossip Girl står där och dräller. Eller ja, de lånas förstås flitigt och kön verkar aldrig sina. "Men nääääääär kommer den in då?" Läget är emellanåt så kritiskt att elever som i vanlig fall vägrar läsa böcker helt nu till och med överväger att läsa dem på engelska för att slippa vänta. Inget ont som inte för något lite gott med sig med andra ord.

Så i dag - när katalogiseringsprocessen har nått hylla Z - känner jag hur min tro på framtiden rämnar och jag börjar inse att global uppvärmning och sånt där miljötjafs inte är det stora hotet mot planetens fortlevnad. Idiocracy - here we come! När jag letade information som skulle användas vid katalogiserandet fick jag på AdLibirs se läsarkommentarer om Gossip Girl och det var att skåda kulturskymmningen.

Gossip Girl *****
Otroligt bra bok, brunkar inte tycka böcker som är
verklighetsbaserade är bra men oj denna var otrolig.
Hur kul som helst att läsa, snobbiga överklassen tss.
Nu måste ja bara läsa vidare denna serien.
Rekomenderas att läsa.


Verklighetsbaserade? Är det jag som behöver en reality check? Är det så här våra elever/ungdomar tror att livet på den ljusa sidan ser ut? Är det utifrån Gossip Girl som de modellerar sin verklighetsuppfattning? I så fall är inte kulturskymning rätt ord utan snarare Totalt Jävla Mörker!


(Rebecca)  • Kommentarer(0)//www.pimpaminhylla.se/#post39