Pimpa min hylla

Pimpa min hylla

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................
PMH är bara en ytterst anspråkslöst blogg. PMH drivs för tillfället av två boknördar - en lärare och bibliotekarie. Gudrun Sjödén, glasögon, sandaler och koftor är här välrepresenterade. PMH är till för alla som vill diskutera litteratur, film och musik och kultur rent allmänt. Vill du delta? Maila oss!
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin @pimpaminhylla.se & Rebecca @pimpaminhylla.se

Mina nya bokhyllor

Allmänt lallandeSkapad av Rebecca 14 nov, 2010 04:24
TRALALALALALALALLLALALAAAAAA
_______________________________________________


Tja, det är allt jag kan säga nästan. Ni som känner mig sedan tidigare vet hur mitt beroende påverkar min vardag. Det är ont om plats för de böcker som jag omöjligt kan motstå att inhandla så fort jag har en eller två kronor över.

Nu har jag kommit på en lysande lösning på det hela. Eller lösning och lösning - vi kan kalla det för det. Låt mig få berätta om mina två nya, högt älskade, bokhyllor.
Den första finns inte alls annat än i Rebeccas fantasi, men den är fin tycker Rebecca. Den existerar på ett visst plan i den fysiska världen men om jag berättar att den börjar med ett gement "i" så kanske det är klart för de flesta att det är en app till iPhonen (som förresten heter Miranda - missa inte tävlingen längst ner!) Det skulle förstås kunna vara något så fiffigt som en app för ljudböcker (vilket jag självfallet också har), men det är mer en virtuell anteckningsbok där man kan föra små anteckningar om sina böcker. Lycka!
Är bocken läs? Oläst?
Vad kostade den?
Var finns den?
Är den utlånad? Bortgiven?


Det är ännu bara en liten, liten bråkdel av alla böcker som fått komma in i den bokhyllan, men vilket underbart projekt jag har på G.


Den andra bokhyllan finns helt klart i den fysiska världen. Den står i PVns lägenhet i Skövde och de första böckerna har fått lite plats.... Mina böcker har flyttat in! Ett litet steg för resten av mänskligheten, men ett relativt gigantiskt stort steg för mig. Resten av bohaget ska flytta i januari, men det faktum att jag låter mina mest älskade ägodelar få flytta i förtid... ja, det verkar kärlek banne mig!Medan jag har suttit och smekt på mina nyinköpta pockets och har lagt in dem i iBokhyllan och placerat dem omsorgsfullt på irlBokhyllan så har PVn, som den ängel han är, bakat kakor. Och inte vilka kakor som helst. Nej, det är nog de bästa Chocolate Chip Chunk Cookies jag har ätit faktiskt. Helt fantastiska. Det var den perfekta avrundningen på helgens bokhångel. (Vill du baka de goda kakorna så hittar du receptet här.....)
TÄVLINGEN:
_________________________________________________________________

Så till en liten tävling då. Min nya, fina iPhone är döpt till Miranda men varför då? Om någon gissar rätt på det så vinner den personen ett finfint pocketpaket med Bookcrossingböcker, dvs begagnade, att läsa och dela med sig av! Böcker ska leva!! :)


(Rebecca)


  • Kommentarer(5)//www.pimpaminhylla.se/#post41