Pimpa min hylla

Pimpa min hylla

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................
PMH är bara en ytterst anspråkslöst blogg. PMH drivs för tillfället av två boknördar - en lärare och bibliotekarie. Gudrun Sjödén, glasögon, sandaler och koftor är här välrepresenterade. PMH är till för alla som vill diskutera litteratur, film och musik och kultur rent allmänt. Vill du delta? Maila oss!
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin @pimpaminhylla.se & Rebecca @pimpaminhylla.se

Dagbok för alla mina fans av Jeff Kinney

Barn & UngdomSkapad av Rebecca 29 sep, 2011 16:30

Dagbok för alla mina fans : Gregs Bravader av Jeff Kinney
________________________________________________________
*****


Hade jag varit den tilltänka målgruppen så hade jag antagligen tyckt att den här boken var hysterisk rolig. Greg är en ung man som har väldigt höga tankar om sin egen förträfflighet och är helt omedveten om sina egan fel och brister. Det är ganska roligt att läsa om alla hans högt flygande planer som allt som oftast inte får något positivt resultat.

Det är teckningarna som gör boken. Utan de underbara steckgubbsliknande illustrationerna känns texten aningens fattig och inte alls lika underhållande.

Det som drar ner betyget för mig är att Greg faktiskt är en riktigt osympatisk pojke och jag finner mycket lite som jag gillar med honom. Det roliga i boken är att man får skratta ÅT Greg när han misslyckas. det finns inget skratta MED. Samtidigt så är det kanske så vi alla är som barn emellanåt - inte alls så söta, rara och gulliga. Den som aldrig har följt med en klasskamrat hem bara för att hen har det nya roliga spelet, en pappa som bakar goda bullar, har det fina Lundby-dockhuset eller bor på landet med hästar kan kasta första stenen kanske?

Själv kommer jag inte läsa fler böcker i serien, men det hindrar ju inte att det finns barn, som är rätt målgrupp, där ute som kommer att älska Greg och hans bravader. Read On!

(Rebecca)

  • Kommentarer(0)//www.pimpaminhylla.se/#post51