Pimpa min hylla

Pimpa min hylla

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................
PMH är bara en ytterst anspråkslöst blogg. PMH drivs för tillfället av två boknördar - en lärare och bibliotekarie. Gudrun Sjödén, glasögon, sandaler och koftor är här välrepresenterade. PMH är till för alla som vill diskutera litteratur, film och musik och kultur rent allmänt. Vill du delta? Maila oss!
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin @pimpaminhylla.se & Rebecca @pimpaminhylla.se

Erebos av Ursula Poznanski

Barn & UngdomSkapad av Rebecca 22 nov, 2011 16:43

EREBOS av Ursula Poznanski
_____________________________________________________
[*******]

Är du en av de 1 257 338 människorna som har sett Björn Gustavsson som WoW-Jocke - då vet du vad det handlar om.

Det är ett spel, bara ett spel. Men Erebos är så mycket mer. Erebos skapar en tillhörighet, ett vi och ett dem. En alternativ tillvaro för de lyckligt utvalda som får spela. Till en början hör inte Nick dit. Han fattar inte alls vad som hänt hans polare Chris - frånvarande, hålögd, skolkande och, kanske det värsta, han börjar hänga med skolans losers. Vad är det som är fel?

Sen märker Nick att allt fler av skolans elever börjar uppvisa liknande symptom. Han blir allt mer besatt av att få reda på vad det egentligen finns på de CD-skivor som byter händer i smyg och under största sekretess. Men ingen snackar. Inte ens Chris.

Så en dag får även Nick sin chans. Erebos är hans och han dyker huvudstupa in i det coolaste spel han någonsin spelat. Det är som om spelet är verklighet. Budbäraren, Erebos huvudkaraktär, verkar veta allt om Nick. Vem han är, vad han gör och framför allt hur långt han är villig att gå för att vinna. Ganska snart lär sig Nick att för att nå dit han vill måste han klara av uppdrag, och inte bara uppdrag i spelet, utan också uppdrag i verkliga livet. Till en början är de till synes harmlösa, men allt efter som Nick avancerar blir de mer skrämmande och otäcka. Erebos verkar ha ett mål: det vill döda...

Erebos är en lättläst, spännande ungdomsroman med egentligen bara ett allvarligt fel, men det är också ett systemfel. Spelidén med Erebos är att det är überhemligt. Spelarna får inte prata om spelet med någon, inte ens med varandra utanför Erebos. Erebos påpekar också hur viktigt det är att de uppträder som vanligt och inte drar uppmärksamhet till sig och det samtidigt som spelet ställer krav på dem att de ska spela mer och mer, nätterna igenom, och engagera sig mer för att nå högre. Det blir en ekvation som är svår att få att gå ihop.

Bortsett från det dras man lätt med i historien och, likt karaktärerna i boken, stannar man gärna uppe hela natten bara man får veta hur det hela ska sluta.

(Rebecca)

Inte sett WoW-Jocke? Check it out...

  • Kommentarer(0)//www.pimpaminhylla.se/#post56