Pimpa min hylla

Pimpa min hylla

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................
PMH är bara en ytterst anspråkslöst blogg. PMH drivs för tillfället av två boknördar - en lärare och bibliotekarie. Gudrun Sjödén, glasögon, sandaler och koftor är här välrepresenterade. PMH är till för alla som vill diskutera litteratur, film och musik och kultur rent allmänt. Vill du delta? Maila oss!
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin @pimpaminhylla.se & Rebecca @pimpaminhylla.se

Janet Evanovich

VuxenSkapad av Rebecca 13 maj, 2012 04:00
One Fore The Money At Twelve Sharp
_____________________________________________________________

Eftersom jag inte gillar deckare eller ändlösa serier eller allt för banala, snaskiga böcker så tänkte jag rekommendera Janet Evanovichs böcker om Stephanie Plum.
Okej, för det första:
Stephanie Plum är en rätt klumpig och klantig bounty hunter i New Jersey där hon slåss mot samhällets "olycksbarn" med varierad framgång. Utan större expertis på området duckar hon för kulor, får sina bilar sprängda i luften, löser brott och tar sina FTAs. Stephnie Plums standardfras är "It wasn't my fault!" Inga deckare - check!

För det andra:
Första boken om Stephanie Plum, One For The Money (Lovligt byte) kom ut redan 1994. Själv har jag precis läst ut bok tolv i serien, Twelve Sharp (Skuggat byte) och har där med sex böcker kvar innan jag är up to speed. Inga långa serier - check!

För det tredje:
Sin mammas suckar till trots är Stephanie Plum fortfarande tekniskt sett singel. I alla fall ogift. Den enda av manligt kön som är konstant i hennes liv är Rex, hennes sambo och hamster. Snygga, och aningens farliga, Joe Morelli är väl det som kommer närmast till att vara en pojkvän, men de har på- och avförhållande. Stephanie Plum har ingen större önskan om att foga sig efter den italienska synen på kvinnan som hemmavarande och Joe vill ha en fru som inte är bounty hunter. Inte en alldeles lätt kombo. Och sen är det ju problemet med Ranger - Stephanie Plums superheta, totalt livsfarliga bounty hunter-kollega som har gjort glasklart för Stephanie att det är henne han vill ha... Inget banalt, snaskigt - check!

Böckerna om Stephanie Plum är frivoliteter - som makroner. Färgsprakande, luftiga, söta små kakor som smälter på tungan utan större eftersmak. Njutning för stunden helt enkelt. Böckerna är lagom spännande, lagom sexiga, lättlästa och emellanåt så roliga att jag skrattar högt. Som ett litet lätt mellanmål kan de varmt rekommenderas. Själv väntar jag nu på nästa box som innehåller Lean mean Thirteen, Fearless Fourteen och Finger Lickin' Fifteen. Måtte de komma snart!

(Rebecca)Filmfrågan:
För dig som läst böckerna om Stephanie Plum så kan jag meddela, om detta skulle gått er spårlöst förbi, att första boken nu finns som film. One For The Money heter den förstås. Och jag kan säga att jag inte är direkt överförtjust i castingen... suck! Jag har svårt att se modellsmala, långa Katherine Heigl som Plum. Hennes side kick, Lula, har de däremot lyckats lysande med. helt spot on.
Någon där ute med en åsikt? Vem hade du velat se som Stephanie Plum? Som Joe? Eller som Ranger? Eller kanske som Rex?  • Kommentarer(0)//www.pimpaminhylla.se/#post70