Pimpa min hylla

Pimpa min hylla

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................
PMH är bara en ytterst anspråkslöst blogg. PMH drivs för tillfället av två boknördar - en lärare och bibliotekarie. Gudrun Sjödén, glasögon, sandaler och koftor är här välrepresenterade. PMH är till för alla som vill diskutera litteratur, film och musik och kultur rent allmänt. Vill du delta? Maila oss!
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin @pimpaminhylla.se & Rebecca @pimpaminhylla.se

Katarina Taikon

Allmänt lallandeSkapad av Rebecca 02 maj, 2013 10:59

Ny månad - ny författare på jobbet och månadens författare den här gången är Katarina Taikon.

Så länge jag lever är Katarina Taikon ett författarnamn som jag aldrig kommer att glömma. Minnena är så levande och tydliga. Hur bibliotekstanten, alla var tanter på den tiden när man själv var 8-10 år, suckande svarade på frågor om Lilla Huset på Prärien-serien medan hon tappert försökte tipsa om Katitzi-böckerna.

Det är inget fel på Katitzi-böckerna. Verkligen inte! Men som barn var jag löjligt förtjust i svunna tider. Hemma hos farmor lekte vi nybyggare med strumpbyxor på huvudet för att få de där långa åtråvärda flätorna. Farmor sydde natt-hättor åt oss så vi kunde få vara Laura och Mary "på riktigt". Och när farfar inte såg fick vi till och med ha en hink med vatten med en slev i som brunn utanför huset, dvs kojan under köksbordet. I albumet hemma finns ett kort på mig och syskonen taget i farmors hall. Jag är iförd lång kjol, hatt och parasoll. Sådana var mina drömmar...

Jag kan inte låta bli att grubbla över om jag hade varit mer välvilligt inställd till Katitzi om inte biblio-tanten tjatat så mycket. Till min mors förtvivlan drömde jag ju om en sån där fin klänning med massa spets på som Katitzi kunde haft på sig på fest. Det är i alla fall något att tänka på - särskilt nu, när jag själv är en biblio-tant med åsikter om Twilight, Gossip Girl och sånt.

(Rebecca)

  • Kommentarer(0)//www.pimpaminhylla.se/#post77