Pimpa min hylla

Pimpa min hylla

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................
PMH är bara en ytterst anspråkslöst blogg. PMH drivs för tillfället av två boknördar - en lärare och bibliotekarie. Gudrun Sjödén, glasögon, sandaler och koftor är här välrepresenterade. PMH är till för alla som vill diskutera litteratur, film och musik och kultur rent allmänt. Vill du delta? Maila oss!
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin @pimpaminhylla.se & Rebecca @pimpaminhylla.se

Aphrodite's Workshop For Reluctant Lovers

VuxenSkapad av Rebecca 15 aug, 2013 23:46


Sommaren är kort eller så är jag bara lat. I år hade jag lånat hem ett tiotal romaner från jobbet för att läsa under sommaren. Vackra, läckra, lockande böcker. Sammanlagt läste jag en. Jepp! En hel roman klämde jag i mig på de fyra veckorna av solig semester. Det måste vara ett all time low för mig.

Jag fick ett tips om att läsa Aphrodite's Workshop For Reluctant Lovers av en kollega. Då jag inte har läst Marika Cobbold tidigare så bestämde jag mig för att ge den en chans. Enligt utsago skulle den vara söt.

Historien om gudinnan Afrodite som får problem på hemmafronten med de andra gudarna när hennes säkra kort, romanförfattaren Rebecca Finch, bestämmer sig för att kärlek nog bara är humbug, är rolig. Personligen tycker jag kanske att den skulle kunna ha genomförts aningens bättre. Konflikterna mellan gudarna blir krystad och karaktärerna på Olympen känns allt för stela för att ge ett riktigt schvung till romanen. Den dysfunktionella relationen mellan mamma Afrodite och sonen Eros, berättaren av historien, är dock rätt lyckad.

När det gäller Rebecca Finch så tror jag de flesta som har ett trasigt förhållande i bagaget kan känna igen sig i sorgen och bitterheten över vad man förlorat. Blev det inte bättre än så här? Det är också den delen av romanen som jag tycker bäst om och det är synd att Cobbold inte utforskar just den delen av historien mer. Den har så mycket inneboende dramatik i sig självt - Hollywood-drömmen mot verkligheten. Hur förhållanden faktiskt ser ut, for better and for worse.

Bortsett från slutet, som jag tyckte var föga inspirerande, så är det en ok bok att läsa en dag när det regnar ute och man vill bli uppmuntrad. Vill man ha svaren på de eviga frågorna så är inte Aphrodite's Workshop For Reluctant Lovers boken att läsa. Den faller platt på eget grepp. Ett riktigt Hollywood-magplask. Tyvärr!


.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.

Titel: Aphrodite's Workshop For Reluctant Lovers
Författare: Marika Cobbold
ISBN: 978-0-7475-7792-8
Förlag: Bloomsbury
Sidor: 307

Första mening:
Life was getting tough for Mother, otherwise known as Aphrodite, godess of love.

Betyg: 5/10

  • Kommentarer(2)//www.pimpaminhylla.se/#post86