Pimpa min hylla

Pimpa min hylla

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................
PMH är bara en ytterst anspråkslöst blogg. PMH drivs för tillfället av två boknördar - en lärare och bibliotekarie. Gudrun Sjödén, glasögon, sandaler och koftor är här välrepresenterade. PMH är till för alla som vill diskutera litteratur, film och musik och kultur rent allmänt. Vill du delta? Maila oss!
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin @pimpaminhylla.se & Rebecca @pimpaminhylla.se

Brown, Dan - Angels and Demons (Änglar och Demoner)

VuxenSkapad av Hanna Bjärnlid 07 jul, 2009 09:46

Del ett av tre små sammanfattningar


Jag har känt mig rätt skyldig för att jag inte bidragit till denna geniala sida (jag registrerade mig trots allt) men nu kände jag att det var dags. Så nu blänger jag på läraren... jag hann först! *skrattar triumferande*

Dock måste jag påpeka att några geniala boksammanfattningar kommer inte att komma från mig, jag har varken tiden eller språket att ens komma i närheten av Rebeccas fyndiga och underhållande recensioner.

Jag skulle vilja förklara mig i ett par rader innan vi går vidare till mina böcker. Så här är det; när man väljer att läsa en bok så bör man välja bok utefter vad man är vill få ut av den. Vill du bli underhållen? Vill du förändra din syn på livet? Vill du fly verkligheten?
För mig är det superviktigt att jag ska vilja plocka upp boken och läsa ett till kaptiel. Bara Gud vet hur många gånger jag börjat tvinga i mig böcker och slutat läsa efter en fjärdedel eller så för jag helt enkelt inte orkar plocka upp den igen. Så regel nummer ett för en bok är att göra mig intresserad snabbt. Boken kan vara usel men fortfarande hålla mig intresserad på ett eller annat sätt så hur bra boken är har inget med det här att göra. Så de böcker jag recenserar här har uppenbarligen klarat regel nummer ett.
Här kommer den första lilla sammanfattningen av de tre senaste böckerna jag läst.


Jag börjar med att fråga, funderar du på att se filmen? Se den inte innan du läst boken är allt jag begär. Eller om du väljer att se filmen och inte läsa boken, så döm inte historien eller Dan Browns kreativitet efter filmen. Nu är det så att Dan Browns kreativitet är helt okej, det här en tjock bok varav ca 30% skulle kunna tas bort och vi skulle inte sakna det. Men boken tråkar inte ut dig, den tråkade i vilket fall inte ut mig och jag ville inte lägga ifrån mig den trots att man emellanåt kunde lista ut vad som skulle hända.
Robert Langdon en medelålders professor religös symbolik vid Harvard. Robert är en ganska genomskinlig och halvtråkig karaktär men sympatisk på sitt sätt. Boken utspelar sig under 24 timmar och den börjar när Robert får ett samtal från en okänd man en väldigt tidig morgon. Utan några förklaringar blir han berordrad att genast flyga ut till CERNs huvudkontor i Schweiz. Efter en övernaturligt snabb flygning med något slags framtidens jetplan landar han i Schweiz för att möta Maxmillian Kohler, "the boss" på CERN. Efter några tröga kapitell börjar spänningen. Leonardo Vetra, en framstående fysiker och präst har blivit mördad och från hans kontor har en behållare med okänd substans stulit. Efter lite snokande hit och en inflygning av en vacker italiensk kvinna dit får vi veta att behållaren som stulits innehåller antimateria i en mängd tillräckligt för att spränga ett mindre land. Det mindre landet i åtanke är Vatikanen. Vem ligger bakom? The Illuminati. Resten får ni reda på i boken. Läs den i sommar när ni är uttråkade, trots tjockleken går den lekande snabbt att läsa på grund av korta kapitel. Njut av en underhållande historia och Dan Browns medelmåttiga språk.

Kommande: Out (Natsuo Kirino) och How Shall I Tell The Dog? (Miles Kington)_________________________
edit: Satte boktitel/författare som ämne för att posten lättare ska hittas. [admin]

  • Kommentarer(1)//www.pimpaminhylla.se/#post9