Pimpa min hylla

Pimpa min hylla

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................
PMH är bara en ytterst anspråkslöst blogg. PMH drivs för tillfället av två boknördar - en lärare och bibliotekarie. Gudrun Sjödén, glasögon, sandaler och koftor är här välrepresenterade. PMH är till för alla som vill diskutera litteratur, film och musik och kultur rent allmänt. Vill du delta? Maila oss!
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin @pimpaminhylla.se & Rebecca @pimpaminhylla.se

Kaos-utmaning 3

UtmaningarSkapad av Rebecca 08 sep, 2013 12:07


Dags för Kaos nr. 3 och dags för parafraserandet igen! :) Utmaningen denna gång heter


BANG BANG, I SHOT A BABY DOWN
_______________________________
Ni vet de där böckerna, de man kanske har i bokhyllan som man gillar, tänker läsa, men som alltid blir tillbakaknuffade i kön. De som man kanske alltid fingrar på i bokhandeln eller på biblioteket, men som i slutändan blir ratade för ett något bättre alternativ. De där darlingarna som står där i hyllan, tysta och väntande, på att äntligen, äntligen ska det bli deras tur. I dag är dagen! I dag är det dags att tills slut gå på jakt efter en översedd bok och kryssa av den från läslistan.

1. Har du bara en bok som står där och aldrig blir läst fast du vill men... Grattis! Ta den. Är du som jag, gör ett urval och lägg på ett bord. Själv tänker jag välja tio stycken böcker, men du kan välja färre eller fler. Antalet lämnar jag till dig.

2. Steg två är väldigt viktigt - dessa böcker ligger här för att vi ständigt låter andra böcker gå före. Vi har redan en relation till dem. Därför ber du en vän, en familjemedlem, din granne eller någon annan du känner välja en bok åt dig. Gå ut i köket och drick en kopp te och låt dem välja i fred utan att få någon feedback från dina ansiktsuttryck. (Bor ensam, 100 mil från mamma? Var kreativ - skicka en lista över mail eller ring och ge titlarna...)

3. Läs den bok som blev vald. Ge extra mycket kärlek till de andra, som än en gång blev ratade, när du ställer in dem i bokhyllan.

4. Låt oss gärna veta vilken bok du läst... :)

(Rebecca)

  • Kommentarer(2)//www.pimpaminhylla.se/#post91