Pimpa min hylla

Pimpa min hylla

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................
PMH är bara en ytterst anspråkslöst blogg. PMH drivs för tillfället av två boknördar - en lärare och bibliotekarie. Gudrun Sjödén, glasögon, sandaler och koftor är här välrepresenterade. PMH är till för alla som vill diskutera litteratur, film och musik och kultur rent allmänt. Vill du delta? Maila oss!
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin @pimpaminhylla.se & Rebecca @pimpaminhylla.se

Bok på film eller film på bok

Allmänt lallandeSkapad av Rebecca 01 okt, 2013 12:14
Practical Magic av Alice Hoffman
_____________________________________

Ibland gillar man saker en inte riktigt kan förklara. Det bara är så. Skäm-byxorna, skäm-godiset, skäm-filmen... Saker vi gillar i smyg och tror oss veta bestämt att andra skulle skratta åt oss för. Eller se ned på oss för. Det är ganska korkat att bry sig. Vad spelar det för roll vad en gillar egentligen? Och vad spelar det för roll vad andra tycker om det? I slutänden? Inte ett jota.
Personligen är jag sjukt svag för Sandra Bullock. Är hon med i en film så är den inte dålig. Så är det bara. Mindre bra kanske, men inte dålig. En film som jag har sett flera gånger och som jag verkligen gillar är Practical Magic. Sandra Bullock och Nicole Kidman. Två systrar med problem som bor hos sina två mostrar som besitter magiska krafter. Magisk realism.Jag har nog aldrig tänkt på att filmen baseras på en bok. I dag snubblade jag över just sagda bok. Practical Magic av Alice Hoffman. Den är tillagd till läslistan och finns i pocket på orginalspråk. Jag vet dock inte om jag ska våga läsa den. Tänk om den inte lever upp till mina förväntningar? Tänk om den gör det? Tänk om den överträffar filmen och Sandra Bullock liksom sjunker lite som magisk syster Owen? Ack, alla dessa beslut! Jag får sova på det helt enkelt...

(Rebecca)

  • Kommentarer(1)//www.pimpaminhylla.se/#post94