Pimpa min hylla

Pimpa min hylla

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................
PMH är bara en ytterst anspråkslöst blogg. PMH drivs för tillfället av två boknördar - en lärare och bibliotekarie. Gudrun Sjödén, glasögon, sandaler och koftor är här välrepresenterade. PMH är till för alla som vill diskutera litteratur, film och musik och kultur rent allmänt. Vill du delta? Maila oss!
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin @pimpaminhylla.se & Rebecca @pimpaminhylla.se

Major Pettigrew’s Last Stand av Helen Simonson

VuxenSkapad av Malin 31 okt, 2013 09:43


Den nyligen pensionerade majoren Ernest Pettigrew lever ett stillsamt änklingsliv i en engelsk by. Hans fru har gått bort några år tidigare. Hans son lever hektiskt liv i storstaden tillsammans med sin amerikanska flickvän. Majoren är en man med fasta principer och kan också anses vara en gammaldags gentleman. Men så avlider majorens bror, vilket leder till frågan om hur majoren ska hantera detta med pistolerna. Majoren blir också mer och mer involverad i en vänskap med en änka, Mrs Ali, som äger byns lanthandel. Det stillsamma livet byts sakta ut mot ett lite mer händelserikt sådant där majorens principer prövas.

Boken är en typisk pysmysig engelsk bok. Jag kan se den bli omvandlad till en lika pysmysig tv-serie, som jag säkert med behållning skulle titta på (engelsk landsbygd, engelska gamla principer – what’s not to like?). Som oförarglig underhållning är den utmärkt men något starkare avtryck gör den inte.  • Kommentarer(0)//www.pimpaminhylla.se/#post99