Pimpa min hylla

Pimpa min hylla

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................
PMH är bara en ytterst anspråkslöst blogg. PMH drivs för tillfället av två boknördar - en lärare och bibliotekarie. Gudrun Sjödén, glasögon, sandaler och koftor är här välrepresenterade. PMH är till för alla som vill diskutera litteratur, film och musik och kultur rent allmänt. Vill du delta? Maila oss!
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin @pimpaminhylla.se & Rebecca @pimpaminhylla.se

En otrolig seglats - Tristan Jones

Gamla FavoriterSkapad av Mats 20 jul, 2009 14:58

"En otrolig seglats" av Tristan Jones är nog den bästa reseberättelse som jag har läst. Och den resa som beskrivs måste nog vara en av de mest bisarra jag läst om. Tristan får nämligen för sig att slå rekord i höjdskillnad med segelbåt, och kommer på att han ska segla dels på Döda havet, som är väldens lägst placerade navigerbara sjö och dels på Titicacasjön, som då ska vara den högt placerade navigerbara sjön. Hela resan tar 5 år och han hinner bl.a. med att träffa Haile Sellasie; han blir den första som tar sig igenom Panamakanalen utan motor och han avslutar sin resa med att dra sin båt för hand genom Sydamerikas djungel, eftersom han har smugglat båten in i Peru och därför inte kan ta samma väg tillbaka. Det är vad jag kallar en resa det!

Man behöver dock inte vara intresserad av segling för att läsa om Tristan Jones äventyr, men däremot bör man ha en liten böjelse för skrönor och fabulösa berättelser.

Boken, som jag läst ett otal gånger, tillhörde ”klassikerna” i min bokhylla, men eftersom mitt exemplar är utlånat till någon (minns inte vem) som tyvärr inte uppfattade att jag ville ha tillbaka boken, så saknas den tyvärr idag.

  • Kommentarer(1)

Skapad av Kerstin 25 jul, 2009 23:02

Jag läste boken i höstas efter många års tjat av min pojkvän och jag måste säga att den var riktigt spännande. Morsan lånade den oxå och blev helfrälst i Tristan. En annan bra bok med havsmiljö och livet på en båt är "Long John Silver" av Björn Larsson. Kan rekommendera!