Pimpa min hylla

Pimpa min hylla

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................
PMH är bara en ytterst anspråkslöst blogg. PMH drivs för tillfället av två boknördar - en lärare och bibliotekarie. Gudrun Sjödén, glasögon, sandaler och koftor är här välrepresenterade. PMH är till för alla som vill diskutera litteratur, film och musik och kultur rent allmänt. Vill du delta? Maila oss!
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin @pimpaminhylla.se & Rebecca @pimpaminhylla.se

Högerna svarta bok

FaktaSkapad av Rebecca 12 apr, 2011 20:39
HÖGERNS SVARTA BOK
__________________________________________________________________
Åsa Linderborg, Daniel Suhonen, Kristofer Flensmarck, Jan-Erik Pettersson, Kajsa Ekis Ekman




Under våren måste man som svensk levt helt i en bubbla om man kunnat undgå allt snack om sjukpenning, utförsäkringar och nyfattigdom. Man måste nog ha varit politiskt högervriden för att ha missat att missnöjet inte längre sjuder utan hotar att koka över i svenska städer runt om i Sverige.

En god vän, starkt engagerad politiskt och föga tystlåten förde en diskussion på sin FB-sida nyligen och i diskussionen poängterades det hela tiden att frågan var opolitisk och att folk från alla politiska partier var upprörda och kände ilska.

På FB förs också en kampanj, Påskupproret, där det också påpekas hela tiden att upproret är opolitiskt och alla eventuella försök till partipolitiska inlägg inte ses med blida ögon. På sätt och vis är det väl rimligt. För förändringar behövs en bred bas och ett stort folkligt stöd. För att uppnå det vill upphovskvinnor bakom olika projekt inte alienera eventuellt positiva deltagare. Jag förstår tänket och kan delvis sympatisera med det. Som Paulus lär ha sagt en gång: Vinn först deras hjärta, sen deras själar.

Men, nej! Jag tänker inte hålla med. Jag förbehåller mig rätten till en alternativ åsikt. Allt är politik. Det går inte att komma i från. Om jag betalar 25:- för att åka buss ner till centrum enkel väg eller åker gratis - politik. Om jag betalar 1500:- för min medicin eller 0:- - politik. Om jag har råd välja var jag vill bo och jobba - politik. Om jag äter havregrynsgröt eller oxfilé - politik. Om vi som samhälle tillsammans tar hand om våra sjuka, gamla etc eller om vi anser att alla får ta hand om sig själv bäst de kan och gitter - politik. Om man tror på alla människors lika värde, människorvärdighet och frihet för alla eller om man anser att endast ett fåtal människors värde räknas och att det bestäms utifrån deras lönsamhet eller ärvda förmögenhet - politik. För att citera en av mina stora idoler:





Jag läser Högerns svarta bok och är tacksam att den är en antologi så att ilskan kan kontrolleras. På Bokus. com kan man läsa följande om boken:

För högern är den privata äganderätten alltid viktigare än demokrati, miljö, jämställdhet och solidaritet. Men högern har aldrig behövt göra upp med sin historia.
Högerns svarta bok ställer den svenska högern i skamvrån. För både nya och gamla synder.
Det handlar om en höger som attackerar sjuka och arbetslösa. Som samarbetar med blodiga diktaturer och rasistiska partier. Som säljer ut gemensamma egendomar till vrakpris och som ställer ideologi framför vetenskapliga fakta.


Efter det två inledande kapitlen var jag tvungen att lägga ifrån mig boken, ta mig ett glas vin och försöka andas om jag inte skulle få frustrationsexem över hela kroppen. En tenta hindrar mig från att fortsätta läsa för tillfället, men när jag tömt min hjärna på allt vad Ohm, trefas, Pytagoras sats och Ampere är ska jag fortsätta och jag räknar med att ådra mig minst en mindre hjärnblödning på köpet.

Tills dess lyssnar jag, och njuter, till Afzelius Medan Bomberna Faller där han gör processen kort med det mesta.




I fall någon har missförstått mitt inlägg vill jag bara påpeka att det inte på något enda litet sätt är opolitiskt. Det är i allra högsta grad politiskt! Vi ses när det är dags för revolution, räfst och reduktion.

(Rebecca)


  • Kommentarer(1)

Skapad av Tomas 12 apr, 2011 23:48

Det är helt klart så att vi är drabbade av det hela och den som säger att inte allt är politik den är rent ut sagt imbicill!

Det är så att ALLT är politik till och med mitt inlägg här är det.