Pimpa min hylla

Pimpa min hylla

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................
PMH är bara en ytterst anspråkslöst blogg. PMH drivs för tillfället av två boknördar - en lärare och bibliotekarie. Gudrun Sjödén, glasögon, sandaler och koftor är här välrepresenterade. PMH är till för alla som vill diskutera litteratur, film och musik och kultur rent allmänt. Vill du delta? Maila oss!
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin @pimpaminhylla.se & Rebecca @pimpaminhylla.se

Pyssel & Knåp i bokhyllan

Allmänt lallandeSkapad av Rebecca 20 aug, 2011 02:25
Det var rätt länge sen jag kände att jag hade tid att sätta mig ner och bara handarbeta med vad än det månne vara. En liten gåva från PVn gav dock inspiration. Han hade köpt ett litet sött bokmärke till mig. Kanske en kompensation för hans litanior om mina böcker? I vilket fall som helst så tänkte jag de, vid det här laget, bevingade orden: "Hm, det här kan jag säkert göra själv."

Ni som känner mig vet att jag först, naturligtvis, måste sortera ur min trådlåda och färgkoordinera den för att sen skapa små fina papp-kort för de olika färgerna. Blev hur snyggt som helst kan jag meddela. Sen började jag min egentillverkning av bokmärken enligt devisen "Man tager vad man haver". Det visade sig var mycket enkelt att förfärdiga bokmärkena och när man väl börjat varför sluta? Jag slaktade några gamla smycken för att använda som dekorationer. Har ett snyggt bokmärke i svart och rött med ett Taize-kors liggande i boken Gargoyle som väntar på läsning. Det regnbågsfärgade la jag i Louise Boije af Gennäs bok medan Maisie Dobbs-böckerna fick ett vackert rosa.

Men jag har inte epitetet "Nörd" inte för inte. Häromdagen när humöret var lågt, lika lågt som regnmolnen över Billingen, kom PVn hem med en lite present till för att pigga upp tillvaron - rosa och lila cernitlera. Vips kan man göra egna "pärlor" att använda som tyngder till bokmärkena. Till helgen blir det fåtöljen, te, Stargate och pyssel. Man kan ha det sämre - faktiskt!

Nu ska jag dock uppsöka sängen tillsammans med Dmitrij Gluchovskij och hans rosa bokmärke med äkta sötvattenpärlor från ett slaktat halsband. Godnatt!

(Rebecca)

  • Kommentarer(0)