Pimpa min hylla

Pimpa min hylla

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................
PMH är bara en ytterst anspråkslöst blogg. PMH drivs för tillfället av två boknördar - en lärare och bibliotekarie. Gudrun Sjödén, glasögon, sandaler och koftor är här välrepresenterade. PMH är till för alla som vill diskutera litteratur, film och musik och kultur rent allmänt. Vill du delta? Maila oss!
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin @pimpaminhylla.se & Rebecca @pimpaminhylla.se

Nobelpriset 2011

Allmänt lallandeSkapad av Rebecca 06 okt, 2011 17:17

”för att han i förtätade, genomlysta bilder ger oss ny tillgång till det verkliga”

Jag kan inte rå för det men jag blev faktiskt aningens tårögd i dag när årets nobelpristagare i litteratur presenterades. Det kändes som om Gert Fylkings gamla skämt äntligen satt som ett smäck - äntligen! Tomas Tranströmer är visserligen inte okänd eller kontroversiell och han har ett namn som går att både uttala och stava till, men personligen tycker jag han förtjänar priset ändå.

(Rebecca)

  • Kommentarer(4)

Skapad av Rebecca 16 okt, 2011 10:46

╔════════════════════════════════════════════════════════╗

@Malin:
Haha, ja så kan det gå när man inte riktigt vet var gamla uttryck kommer från.

En snabb googling visar att det är 281000 som använder "en" och 111000 som använder "ett" så på sikt är det kanske ett sånt där uttryck som blir förändrat och båda varianterna går lika bra och DÅ min kära vän kan jag hävda att jag var radikal och låg i framkanten på den gamla goda tiden! :)

╚═══════════════════════════════════════ Rebecca ══════════╝

Skapad av drakmakerska 14 okt, 2011 13:00

Håller med!!! (Men måste som svensklärare (hmm?) protestera mot användningen av ordet smäck! Det heter allt EN smäck, för det är ju en mössa - eller som jag till min förvåning läste på Wikipedia - "Smäck är även ett ord för någon som ser bra ut naken. Smäck kommer från orden sexig och näck, vilket bildar just ordet; Smäck." Antar att det inte är det du menar :)

Skapad av Rebecca 13 okt, 2011 11:14

╔════════════════════════════════════════════════════════╗

@Malin:
Det tycker jag att du gjorde helt rätt i. Själv fick jag en puff att återuppta bekantskapen och jag har beställt ett en bok med hans samlade dikter. Jag finner det fascinerande att det finns människor i vårt avlånga land som inte vet vem han är. Det gör att jag inser att jag är hemmablind i många fall. Måste bredda mina åsikter!

╚═══════════════════════════════════════ Rebecca ══════════╝

Skapad av Malin 09 okt, 2011 20:54

Och jag rev raskt ut boken med hans samlade dikter fram till 1996 och tog med till skolan och bildade min kära klass!