Pimpa min hylla

Pimpa min hylla

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................
PMH är bara en ytterst anspråkslöst blogg. PMH drivs för tillfället av två boknördar - en lärare och bibliotekarie. Gudrun Sjödén, glasögon, sandaler och koftor är här välrepresenterade. PMH är till för alla som vill diskutera litteratur, film och musik och kultur rent allmänt. Vill du delta? Maila oss!
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin @pimpaminhylla.se & Rebecca @pimpaminhylla.se

TaggtrådsTim av Stefan Ljungqvist och Johan Eger

Barn & UngdomSkapad av Rebecca 31 okt, 2011 16:41

TaggtrådsTim av Stefan Ljungqvist och Johan Eger
_________________________________________________________________
[*********]

Det är något visst med Pija Lindenbaums barnböcker. Kenta och barbisarna, Gittan och vargarna, Gittan sover vilse, När Åkes mamma glömde bort och Lill-Zlatan och morbror raring... de är helt underbara, både till bild och de fantasifyllda historierna. Det finns förvisso en uppsjö bedårande barnböcker men Lindenbaum spelar liksom i en liga för sig, i min bok.

Så i dag läste jag en annan barnbok. Lika fantastiska bilder om än i en annan genre och med en mer verklighetsnära, men ändå fantasifull berättelse. TaggtrådsTim av Stefan Ljungqvist och Johan Eger. Illustrationerna påminner inte så lite om Tim Burtons värld, men då jag är ett hängivet Burton-fan så gör det inget alls. Tvärtom!

"För det gjorde ont i hjärtat och huvudet. Som det gör när man gjort någon illa och vet att man gjort fel."

Ämnet är nog så allvarligt - mobbning. Tim bor på ett barnhem och allt är frid och fröjd, på sätt och vis, fram tills att Oswald flyttar in. Oswald är stor och bråkig och på något sätt vänder han de andra barnen mot Tim. Med Oswald i spetsen gör de vad de kan för att göra livet surt för Tim.

Författarna lyckas riktigt bra med att förmedla känslan av ensamhet och utanförskap. Bilderna kompletterar berättelsen alldeles utmärkt och helheten blir en vacker och sorgsen bok om hur svårt livet kan vara ibland. Men det är också en bok om hopp, mod, förlåtelse och kärlek.

"Och då försvann det onda i både hjärta och huvudet. För det gör det när man ställer allt tillrätta igen."

(Rebecca)

  • Kommentarer(0)