Pimpa min hylla

Pimpa min hylla

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................
PMH är bara en ytterst anspråkslöst blogg. PMH drivs för tillfället av två boknördar - en lärare och bibliotekarie. Gudrun Sjödén, glasögon, sandaler och koftor är här välrepresenterade. PMH är till för alla som vill diskutera litteratur, film och musik och kultur rent allmänt. Vill du delta? Maila oss!
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin @pimpaminhylla.se & Rebecca @pimpaminhylla.se

Under protest - en bokrecension

Allmänt lallandeSkapad av Rebecca 12 mar, 2012 11:18

EN BOK AV En Författare
__________________________________________________________
[för betyg se nedan]

Då många människor inte till fullo har rätt uppfattat upphovsrättslagen och jag inte vill bli utsatt för någon form av stämning, rättvist eller orättvist, kan jag här inte avslöja några detaljer om bokens handling eller karaktärer.

Eftersom jag också har hört att negativa omdömen kan förorsaka respons från förorättade upphovsmän och/eller förlag som anser att man menlig har skadat deras försäljning så avstår jag även från att avge ett omdöme. Nu tänker du som läser detta kanske att jag därmed hade för avsikt att skriva just negativa omdömen. Inte alldeles givet för jag anser att kan man inte avge negativa omdömen så avhåller jag mig även från positiva sådana. Gratis reklam? Jag skulle inte tro det. Vill upphovsmän eller förlag ha mina rekommendationer och positiva tillrop får de vackert betala mig för dem ty även jag lever i denna genomkommersialiserade värld. Inte för jag tror att denna anspråkslösa lilla blogg har någon större genomslagskraft men en principsak är en principsak!

Glöm nu inte att om du vill läsa boken själv så se för allt i världen till att du antingen äger boken själv eller att du har lånat den på biblioteket som betalar licenspengar för utlån. Låna inte av någon du känner! Man kan inte vara nog försiktig dessa dagar.

.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.

Titel: En bok
Författare: En författare
ISBN: Stod inte på omslaget
Förlag: Gratis reklam? Tror inte det va?
Sidor: xxx

Första mening:
Då, trots att citeringsprincipen klart är fastslagen i Upphovsrättslagen, man riskerar att bli stämd av något profithungrigt förlag avstår jag här från att ens citera en enda rad. Bara för att vara på den säkra sidan.

Betyg: Då negativa omdömen kan åsamka en stämning av en förorättad upphovsman eller ett upprört förlag som ser sin försäljning dala avstår jag här från att skriva ut något betyg.

(Rebecca)

  • Kommentarer(0)