Pimpa min hylla

Pimpa min hylla

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................
PMH är bara en ytterst anspråkslöst blogg. PMH drivs för tillfället av två boknördar - en lärare och bibliotekarie. Gudrun Sjödén, glasögon, sandaler och koftor är här välrepresenterade. PMH är till för alla som vill diskutera litteratur, film och musik och kultur rent allmänt. Vill du delta? Maila oss!
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin @pimpaminhylla.se & Rebecca @pimpaminhylla.se

Det Röda Trädet

Barn & UngdomSkapad av Rebecca 31 mar, 2012 13:32

DET RÖDA TRÄDET av Shaun Tan
_____________________________________________________________
[**********]

Shaun Tans bok Det röda Trädet är en av de mest magiska böcker jag någonsin läst. Otroligt vackra, fantasiväckande bilder, minimalistisk, poetisk text och den är fylld av oändliga tolkningsmöjligheter. Det är en bok kanske inte så mycket att läsa högt som att djupdyka i. varje uppslag ger möjligheter till tankar, reflextion, samtal, diskussioner.

Det faktum att boken klassas som barnbok och det klassiska bilderboksformatet gör att det är lätt att tro att det skulle vara en barnbok, men inget kunde vara mer fel. Boken passar så väl femåringar som femtioåringar. Bokens budskap om hoppets lysande kraft i en grå vardag kan vem som helst relatera till oavsett ålder, kön eller religion.

För vuxna som jobbar med barn och ungdomar borde den här boken vara ypperlig som utgånspunkt för samtal eller eget skapande. För oss andra är det en lustfylld njutning!

(Rebecca)


.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.

Titel: Det röda trädet
Författare: Shaun Tan
ISBN: 978-91-7355-190-8
Förlag: Kabusa Böcker
Sidor: 36

Första mening:
Ibland börjar dagen utan någonting att se fram emot.

Betyg: 10/10

  • Kommentarer(0)