Pimpa min hylla

Pimpa min hylla

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................
PMH är bara en ytterst anspråkslöst blogg. PMH drivs för tillfället av två boknördar - en lärare och bibliotekarie. Gudrun Sjödén, glasögon, sandaler och koftor är här välrepresenterade. PMH är till för alla som vill diskutera litteratur, film och musik och kultur rent allmänt. Vill du delta? Maila oss!
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin @pimpaminhylla.se & Rebecca @pimpaminhylla.se

Kaos-utmaning 2

UtmaningarSkapad av Rebecca 04 aug, 2013 13:23
Då var det dags för del två i Kaos-utmaningen.
Som vanligt börjar du när du vill och slutar när du vill. Är du inte klar med föregående Kaos-utmaning så tar du det helt enkelt i din egen takt.

Veckan som gått har varit fylld av glada nyheter från Pride-veckan och överallt har vi kunnat se spår av den, så väl i nyheterna som i TV-utbud. Parallellt har vi kunnat följa det som händer i Ryssland där människors mest fundamentala rättigheter kränks av en inskränkt och intolerant regim.

Inget kan väl var mer rätt än att ha ett Pride-tema! Dels för att delta i det firande som har pågått i vår huvudstad men också som en påminnelse om hur illa ställt det är för människor, vars enda önskan är att få älska vem de vill, i andra delar av världen.

Let love flow!

Kaos-utmaning 2 - Pride, In The Name of Love
_______________________________________

Läs en bok med HBTQ-tema; antingen handlar boken om HBTQ på något sätt eller så är författaren en HBTQ-person. Det är bara att välja! :)

För dig med hjärnsläpp - kolla in Tekoppens lista över HBTQ-litteratur på svenska. Där finns många, många guldkorn.


Nu ska jag gå och kolla igenom min egen bokhylla och se vad jag har sparat där i väntan på en regnig dag. Det finns några jag vet som jag längtat länge efter att läsa men som jag aldrig riktigt kommit fram till. Det är kanske dags nu! :)

(Rebecca)

  • Kommentarer(2)

Skapad av Rebecca 05 aug, 2013 23:53

╔════════════════════════════════════════════════════════╗

@Malin:
Själv vet jag inte riktigt vad jag ska ta. Det finns en del att välja på i min bokhylla.
Mest intresserad är jag kanske av någon Sarah Waters, Rubyfruit Jungle eller Well
of Loneliness. Sen har jag ju några olästa Jeanette Winterson, men då jag älskar
henne som författare så skulle det knappast bli en så stor utmaning! :P


╚═══════════════════════════════════════ Rebecca ══════════╝


Skapad av Malin 04 aug, 2013 15:51

(Jippi - nu kom jag in!) Tekoppens lista var verkligen lååååååång! Och Judith Butler tror jag att jag hoppar över. Känner mig bara korkad i närheten av henne ha ha. Måste skriva klart min recension på Banks i kväll och sedan välja nästa bok.