Pimpa min hylla

Pimpa min hylla

.............................................................................

[Böcker] [Film] [Musik] [Recept & Mat] [admin]

.. lite kort om oss ............................................................................................................
PMH är bara en ytterst anspråkslöst blogg. PMH drivs för tillfället av två boknördar - en lärare och bibliotekarie. Gudrun Sjödén, glasögon, sandaler och koftor är här välrepresenterade. PMH är till för alla som vill diskutera litteratur, film och musik och kultur rent allmänt. Vill du delta? Maila oss!
..................................................................................................................... välkomna ..

Malin @pimpaminhylla.se & Rebecca @pimpaminhylla.se

Heavy Metal Murder av Lemmy Loot

VuxenSkapad av Rebecca 19 okt, 2013 08:42
Heavy Metal Murder av Leemy Loot
__________________________________
******/****



Smart, snyggt och med hjärtat i hårdrockshistorien
(Rob Cullura, FlameCleaver)

Bästa jävla hårdrocksdeckare jag nånsin läst
(
Petter Goathoof Andersson, Putrid Altar)




Jag brukar rätt ofta säga att jag inte gillar att läsa deckare. Sen gör jag det ändå. Det beror nog på att vi så ofta förknippar deckare med specifika författare. Säger någon till dig "nämn en svensk deckarförfattare" så kommer antagligen Mankell eller Läckberg eller någon liknande dyka upp. De flesta deckare som kittlar mig till läsning tillhör inte den skaran utan brukar oftast vara lite avvikande på något sätt.

Heavy Metal Murder av pseudonymen Lemmy Loot är en sådan deckare. Bad ass-omslag och rolig titel. Det lekfulla författaraliaset. Och det underhållande faktum att författaren är engelsman men skriver på svenska... En omvänd Cobbold Hjörne.

I boken får vi följa Carl Barfoth och hans lojala kompanjoner som precis har anlänt till Sweden Rock Festival. Här ska det headbangas. Carl är där i tjänst som journalist. Han ska intervjua banden och försöka fånga metalens själ för ett långt reportage i en tidskrift. Mitt under en konsert med Desanguinator faller deras basist ihop. Johnny Magma är död, skjuten med två skott... Polisen står handfallen, men Carl anar snart nog hur saker hänger ihop och jakten på mördaren tar sin början.

Heavy Metal Murder är inte en bok en läser för att en ska få sig en riktigt bra deckare till livs. Handlingen är rätt lam, mordet aningens patetiskt och jakten på mördaren är nästintill obefintlig. Heavy Metal Murder läser en för att den är ett sånt lysande exempel på devisen "Det är vägen som är mödan värd".


"Bibliotek är jävligt metal, ska du ha klart för dej. The glorious tombs of ancient wisdom rest upon our sacred shelves."


Kan en det minsta om musik och något litet om Metal så kommer en gilla den här boken för den är rolig. Lemmy Loot vet vad han skriver om. Han kan sin musikscen. Namnen på banden som förekommer i boken är spot on. Barfoths intervjuer med de olika karaktärerna som så på pricken fångar hur artister ofta är. Calle och hans polare och deras sätt att vara och prata som känns naturligt och skönt. Vad gäller hela musik-delen av boken känns det tryggt. Författaren trampar inte snett eller gör mig som läsare obekväm det minsta. Däremot känns det svagare när det gäller porträttet av mördaren. Där känns det som om Loot har mindre på fötterna. Men en förlåter honom det så gärna när resten är en sån skön läsning.

"Espressomaskinen var Busters idé. Micke hade protesterat. Men för döva öron, trots att det var han som lånat husvagnen av en kompis på Nibo i Bollnäs.
"Espresso är inte metal."
"Vi häller hälften Jack i din espresso, så blir den jävligt metal", blev Busters svar.

Och Micke gav med sej. Och nu doftade det espresso i hela husvagnen. Metal eller inte, tänkte Calle, jävligt rätt."


(Rebecca)

.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.

Titel: Heavy Metal Murder
Författare: Lemmy Loot
ISBN: 978-91-87049-22-4
Förlag: Kalla kulor
Sidor: 169 s.

Första mening: På slaget klockan fem den andra söndagen i månaden skrällde telefonen till.

Betyg: 6/10



PS1. Leemy Loot är pseudonym för Clive W. Pearce. På förlaget Kalla kulor kan man läsa följande om honom:

Clive W. Pearce föddes i Wolverhampton 1963 av brittisk/australiensiska föräldrar men tillbringade många somrar hos svenska släktingar på en gård i Dalarna. Vid sidan av sitt jobb som managing partner på en advokatbyrå i Birmingham spelar han kompgitarr i ett klassiskt hårdrocksband och föder upp Staffordshire bullterriers tillsammans med hustru och fem barn. Lemmy Loot är hans alter ego som helt saknar utbildning, gränser och familj men kompenserar dessa brister med intuition och besatthet i närmast dödliga doser.

PS2. Citaten som inleder detta inlägg, tillika pryder bokens omslag, är helt och hållet påhittade.



  • Kommentarer(0)